Прокуратурата подхвана случая с тежката катастрофа край Враца, при която

...
Прокуратурата подхвана случая с тежката катастрофа край Враца, при която
Коментари Харесай

Прокуратурата се зае с катастрофата на Криводолско шосе и пияната лекарка

Прокуратурата подхвана случая с тежката злополука край Враца, при която почина 3-годишно дете, а други двама души пострадаха, оповестяват от пресцентъра на държавното обвиняване. 
" Под управлението на Окръжна прокуратура – Враца се води следствие по формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 343, алинея 3, б. „ а “ и б. „ б “, вр. алинея 1, б. „ в “, вр. член 342, алинея 1 от Наказателен кодекс – нарушение на правила за придвижване при ръководство на моторно транспортно средство с причиняване на гибел на дете и телесни повреди на повече от едно лице ", се споделя в известието на прокуратурата.
Понастоящем е открито, че вечерта на 10.01.2023 година на път от Враца за Криводол се движел лек автомобил „ Пежо “, ръководен от К.Й. (на 20 години). Около 18.50 ч. транспортното средство самокатастрофирало, като излязло отвън пътното платно и се обърнало.
Вследствие на случая била породена гибел на возещото се на задната седалка дете - 3-годишният Б.Д. Майка му – Р.Д. (на 21 години) е била превозена в болнично заведение в тежко положение с заплаха за живота. Пострадал е и пътуващият на предната седалка Б.Д. (на 23 години).
След получен сигнал за пътен случай на място пристигнали полицейските чиновници и направили оглед на местопроизшествието.
По първични данни повода за ПТП е нарушение на разпоредбите за придвижване по пътищата.
Водачът на лекия автомобил е тестван за приложимост на алкохол и опиати с негативен резултат.
Назначена е съдебномедицинска експертиза. Предстоят разпити на очевидци и назначение на автотехническа експертиза. 
Прокуратурата обаче не е подминала и обстоятелството, че лекарката, отзовала се с кола за спешна помощ на мястото на произшествието, е била използвала алкохол. 
" По мотив изявления в медиите, касаещи дейностите на чиновниците от екипа за незабавна здравна помощ и недоволството, изразено от страна на околните на потърпевшите в пътния случай, Окръжна прокуратура – Враца разпореди осъществяване на инспекция на Изпълнителната организация „ Медицински контрол “. Тя следва да откри съблюдаване на медицинските стандарти при оказване на помощ и други условия, свързани със незабавното положение на потърпевшите при злополуката ", споделиха още от прокуратурата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР