Прокуратурата организира в понеделник (24 август) Национално съвещание на тема

...
Прокуратурата организира в понеделник (24 август) Национално съвещание на тема
Коментари Харесай

Гешев събира армия от 700 прокурори и следователи на Национално съвещание

Прокуратурата провежда в понеделник (24 август) Национално заседание на тематика “Отстояване на независимостта на българската прокуратура с оглед попречване на риска от тежко нарушаване на върховенството на закона според чл.7 от Договора за Европейския съюз”.

"Съвещанието се провежда по отношение на декларация на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет от 10.08.2020 година във връзка опитите за жестоко посягане върху независимостта и положителното име на българските магистрати, нарушаването на върховенството на закона, правилото за разделянето на управляващите и опитите за политически напън ", се споделя в известие на държавното обвиняване.

За присъединяване в Националното заседание предпочитание са декларирали над 700 прокурори и следователи от цялата страна.

Покани да участват на Националното заседание са отправени към представители на парламентарно показани политически партии, до президента, министър-председателя,членове на Висшия правосъден съвет, до Инспектората към Висш съдебен съвет, както и до дипломатическите представителства на страните членки на Европейски Съюз.

Събитието е намерено за средствата за всеобщо осведомление. Съвещанието ще стартира от 11.00 часа в Резиденция „ Бояна “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР