Прокуратурата обявява за мои нарушения на пътя, които са направени

...
Прокуратурата обявява за мои нарушения на пътя, които са направени
Коментари Харесай

Прокуратурата ми приписва нарушения на колата на Карадайъ, обяви Местан

Прокуратурата афишира за мои нарушавания на пътя, които са направени от служебния автомобил на някогашния учредителен секретар, а в този момент водач на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, разгласи през днешния ден Лютви Местан пред Би Ти Ви. Изказването му беше във връзка известие от представителя на основния прокурор Румяна Арнаудова, че той има наказателно разпореждане, акт и 13 фиша за превишена скорост в интервала преди злополуката, при която почина дете. Арнаудова изнесе данните на конференция, с цел да стимулира настояването към съда да отнеме книжката на Местан, след присъединяване му в злополука на 14 април, при която почина бебе.

" Това не е просто неистина, а квалифицирана клюка. Ако е правилно, че тези нарушавания са осъществени от мен, аз няма да си желая книжката назад в никакъв случай, само че в случай че не е правилно, тя би трябвало да понесе отговорност ", сподели Местан. Той сподели два от фишовете, за които евентуално приказва прокуратурата.

Те са за един и същи автомобил и са за превишения на скоростта в интервала когато Лютви Местан е бил водач на Движение за права и свободи. Днес той уточни, че това е колата, която е возила Мустафа Карадайъ, към този миг учредителен секретар на придвижването.

Местан разгласи, че чака информация и за другите фишове, като изрази убеденост, че и с тях казусът ще е същият. " От 2013 година до април 2017 година нямам и секунда зад кормилото, не съм минал и милиметър като водач, и това може да се потвърди от Националната работа за защита ", заключи актуалният водач на ДОСТ. Той сподели още, че за 30 години шофьорски стаж има единствено едно документирано нарушаване е то е преди доста години.

Лютви Местан изрази мнение, че акцията против него е готова от Движение за права и свободи, които били обезпокоени от бъдещият резултат на ДОСТ на евроизборите на 26 май. " Притеснителното е, че офанзивата е от Движение за права и свободи, само че идва през прокуратурата ", сподели политикът.

Той прикани основния прокурор да подреди инспекция на фишовете, които му се приписват. Лютви Местна предложи да се обърне внимание и на шофьорското предходна на втория участник в случая. Той уточни, че до неотдавна в профила на другия лидер във " Facebook " е имало над 30 клипа, документирали " брутални нарушавания на Закона за придвижване по пътищата, които изясняват и злополуката ". " Става въпрос за един прям камикадзе. Има превишения на скоростта със 70, 80 до 100 км/ч ", добави водачът на ДОСТ. Клиповете към този момент били изтрити.

В отговор на въпрос Лютви Местан сподели, че е платил гаранцията от 10 хиляди лв., макар че е можел и да не го направи, след решенията на съда по случая. " Направих го, с цел да не дам съображение на прокуратурата да продуцира подправени вести ", разясни водачът на ДОСТ..

Той посочи, че няма желание да се укрива, тъй като е почтен. Описвайки злополуката, Местан за следващ път изясни, че колата му е била ударена, до момента в който се е намирала в личната си лента, като другия автомобил е напуснал своята.

Той сподели и фотоси, от които се вижда че вредите по неговия автомобил са като от преден удар, а лявата страна, която би поела удара, в случай че не е бил спазил преимущество, е без провали.



По мотив подозренията на роднините на починалото дете, че процесът няма да е обективен, тъй като има влияни, Местан разгласи: " Този развой към този момент е неправдив в своята досъдебна фаза ".

Към момента Лютви Местан е обвиняем за причиняване на гибел по несъобразителност. След като след решения на съда бяха върнати книжката на Местан и паричната му гаранция беше анулирана, на 24 април основният прокурор разгласи, че неговото дело ще е под специфичния контрол на прокуратурата.

Буквално часове по-късно беше издадено ново разпореждане за лишаване на книжката му. Също на 24 април Кърджалийският областен съд анулира възбраната на Местан да напуща страната.

Катастрофата с Лютви Местан стана броени дни преди началото на предизборната акция за изборите за евродепутати. На тях водачът на ДОСТ се надяваше да завоюва гласове в регионите със смесено население с концепцията си да провежда подписка за признание на турско малцинство в България. Това му решение обаче накара основният прокурор Сотир Цацаров да разпореди инспекция на активността на политическата мощ.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР