Прокуратурата обвини защитата по делото КТБ, че бави процеса с

...
Прокуратурата обвини защитата по делото КТБ, че бави процеса с
Коментари Харесай

Още един свидетел на прокуратурата по делото КТБ се оплакал от натиск

Прокуратурата упрекна отбраната по делото КТБ, че бави процеса с четенето на обвинителния акт. Това става умишлено, сподели ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев. Тази част от обвинителния акт е на уеб страницата на прокуратурата повече от година. А и всеобща пракитика по каузи е да не се чете диспозитива.

Интерес на прокуратурата е да се гледа делото, сподели той. И добави, че в случай че през днешния ден не беше се стигнало до там да се чете обвинителен акт, то на следващия ден можело да има разпит на очевидци.

Освен това подсъдимите имат разполагаем обвиняванията си от години. Явно по този начин ще продължи няколко месеца.
Гешев сподели обаче, че продължава натискът върху очевидци.

За това в спецпрокуратурата към този момент има дело против един от юристите на Цветан Василев за взети и дадени пари, чиято цел била да се "профилактира " очевидец. На бранителя към този момент е повдигнато обвиняване.

Отделна кореспонденция има за опасност за ликвидиране към двама очевидци. Друга кореспонденция има за вандалски дейности.

Освен това през вчерашния ден е подадена молба от очевидец на прокуратурата, че очевидци от кръга на Цветан Василев му образуват каузи от всевъзможен вид. Прокурорският очевидец считал, че по този начин го натискат, с цел да промени показанията си, изясни Гешев. И сподели, че този, който го прави, има интерес да бави делото. По последната молба прокуратурата ще прави инспекция дали няма закононарушение и от страна на магистрати.
Явно този напън ще продължи, предвижда Гешев.

Възражението на прокураутрата да бъде прочетен обвинителния акт в правосъдната зала отбраната дефинира като търсене на обществен резултат. Този вид изявления са ориентирани към вниманието на публицистите, сподели юрист Ина Лулчева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР