Прокуратурата няма да разследва доскорошния заместник на Бойко Борисов –

...
Прокуратурата няма да разследва доскорошния заместник на Бойко Борисов –
Коментари Харесай

Прокуратурата няма да разследва Цветан Цветанов заради Апартаментгейт

Прокуратурата няма да проверява досегашния заместител на Бойко Борисов – Цветан Цветанов, поради аферата " Апартаментгейт ", която му коства всички постове в партията и напускането на Народното събрание. Причината е, че не са събрани данни за осъществени " корупционни и други закононарушения от страна на Цветан Цветанов ".

Това излиза наяве от разпореждане на Специализираната прокуратура за преустановяване на инспекцията по случая и отвод от формиране на досъдебно произвеждане. Той е подписан от прокурор Валентина Маджарова, а датата на постановлението е 17 февруари 2020 година Документът става обществено прочут обаче едвам на 27 май 2020 година вечерта, откакто е оповестен от неправителствената организация БОЕЦ, по чийто сигнал беше формирана инспекцията на прокуратурата.

БОЕЦ сезира КПКОНПИ, ДАНС и прокуратурата на 20 март 2019 година за случая с купения от Цветан Цветанов апартамент в нова постройка на „ Артекс “ в столичния квартал „ Изток “ на цени по-ниски от пазарните. Поводът за сигнала бяха изявления в уеб страницата на радио„ Свободна Европа “, експертни мнения и разбори на „ Антикорупционен фонд “ както и следващи изявления на уеб страницата „ Биволъ “относно покупката на жилището.

Сигналът на БОЕЦ до прокуратурата и КПКОНПИ беше по отношение на „ подозрения за осъществени закононарушения – корупция, корист с власт, нелегално замогване, спор на ползи, търговия с власт, укриване на налози, данъчни и финансови закононарушения както и други закононарушения по член 283 и 304 от Наказателен кодекс, както и присъединяване в проведена незаконна група за данъчни и финансови закононарушения осъществени от Цветан Цветанов -депутат в 44-то Народно заседание на Република България и Мирянови – притежатели компания „ Артекс Инженеринг 2000-5, както и други неустановени лица “.

Цветанов твърдеше, че всичко е законно, няма корупция и корист с въздействие, като това ще бъде потвърдено от способените органи. Той даже съобщи, че няма кой да го накаже за „ Апартаментгейт “, тъй като не е направил нищо неправилно. Това ядоса министър председателят Бойко Борисов, който съобщи, че " може да го накаже Господ, могат да го санкционират хората, мога да го санкционира и аз ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР