Прокуратурата на САЩ разполага с аудиозапис на обсъждане от бившия

...
Прокуратурата на САЩ разполага с аудиозапис на обсъждане от бившия
Коментари Харесай

CNN: Прокуратурата има запис, на който Тръмп обсъжда секретен документ

Прокуратурата на Съединени американски щати разполага с аудиозапис на разискване от някогашния президент Доналд Тръмп на скришен документ на Пентагона, който той взе от Белия дом, оповестява CNN, базирайки се на свои източници.

Федералните прокурори са се сдобили с аудиозапис на среща през лятото на 2021 година, в която някогашният президент Доналд Тръмп признава, че е имал конфиденциален документ на Пентагона за евентуална офанзива против Иран. Бившият президент твърди, че документът е получен от ръководителя на Обединения комитет на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати военачалник Марк Мили.  Междувременно източници на CNN означиха, че документът, за който се базира Тръмп, не е направен от Мили.

На собствен ред представител на предизборния щаб на Тръмп съобщи, че „ приключването на информация “ има за цел да „ увеличи напрежението “ по отношение на някогашния президент. „ Продължаващата интервенция на Министерството на правораздаването в президентските избори е срамна и това безпричинно следствие би трябвало да спре пиленето на пари на данъкоплатците на Съединени американски щати за политически дела на Демократическата партия “, споделя представителят на щаба. През август 2022 година сътрудници на ФБР претърсиха имението на Тръмп във Флорида. Редица медии написаха, че се твърди, че претърсването е обвързвано с следствие на противозаконното заграбване от страна на Тръмп на документи на Белия дом, които той съхранява в имението Мар-а-Лаго след напускането на поста. Списъкът с документи, открити от сътрудници на ФБР в резиденцията на Тръмп, включва, наред с други неща, тези, наречени " строго секретни " и " поверителни ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР