Прокуратурата на Ню Йорк иска от бившия телохранител на бившия

...
Прокуратурата на Ню Йорк иска от бившия телохранител на бившия
Коментари Харесай

Прокуратурата на Ню Йорк иска показания срещу Тръмп от бившия му телохранител

Прокуратурата на Ню Йорк желае от някогашния бодигард на някогашния американски президент Доналд Тръмп да даде показания в следствието, обвързвано с него. Това заяви в петък телевизия CNN.

Става дума за Матю Каламари, който дълги години беше персонален телохранител на Тръмп. Сега той е основен действен шеф на организацията Trump, благосъстоятелност на някогашния американски водач. Смята се, че Каламари е част от вътрешния кръг на Тръмп. Според малкия екран проверяващите " оказват напън върху Каламари, с цел да го принудят да сътрудничи ". Срещу него тече следствие. Възможно е против него да бъдат повдигнати обвинявания. Адвокатът на Каламари увери, че клиентът му не е обвързван с финансовата страна на работата на компанията и не може да помогне на следствието.
 От Буш до Байдън: Американските президенти и Меркел в заника на властта ѝ От Буш до Байдън: Американските президенти и Меркел в заника на властта ѝ
Докато немският канцлер прави прощално пътешестване до Вашингтон, „ Политико “ хвърля взор върху връзките й с американски...

По-рано този месец организацията Тръмп и персонално нейният финансов шеф Алън Вайселбърг бяха упрекнати в укриване на налози, присъединяване в измами, кражба на имущество и подправяне. Според CNN, проверяващите също се пробват отдавна да го накарат да даде показания, които биха могли да употребяват против Тръмп. Все още не е повдигнато обвиняване против някогашния президент. Разследването на компанията на Тръмп се организира от окръжния прокурор на Ню Йорк Сайръс Ванс, както и от основния прокурор на едноименния щат Летиция Джеймс. По-специално компанията е обвинена в изкуствено завишаване на цената на активите си, с цел да получи заеми.

Разследването стартира, откакто някогашният юрист на Тръмп Майкъл Коен посочи, че организацията на Тръмп е прибягвала до такава процедура. Тръмп отхвърля обвиняванията и назовава следствията в Ню Йорк " най-големият лов на вещици ", иницииран от демократите против него и неговите поддръжници, предават ТАСС, представени от БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР