Прокуратурата има два избора – да се обяснява защо нищо

...
Прокуратурата има два избора – да се обяснява защо нищо
Коментари Харесай

Кирил Петков: Подготвям списъка за прокуратурата, ще дам медийните публикации, свързани с всяко едно лице

Прокуратурата има два избора – да се изяснява за какво нищо не е направила досега, или да се задейства. Такава е обстановката към държавното обвиняване и съответен кръг от лица, свързани с корупцията и проведената престъпност у нас съгласно премиера Кирил Петков. Пред публицисти в Белград той изясни какво ще занесе на прокурорите по време на разпита си на следващия ден.
 
„ Това, което аз изготвям, е тъкмо този лист като лица, за които всички българи от дълго време приказваме, че са основни аргументи, че сме с голямо равнище на корупция, че България не е транспарантна стопанска система. Това не е някакъв скришен лист, всички го знаем, ще дам медийните изявления, свързани с всяко едно лице “, изясни Петков.
 
„ Списъкът с всичките тези хора и публикациите, които поддържат тази информация ще бъде импортиран ”, сподели Петков. „ Трябва да приказваме за какво и по какъв начин до този миг цялата тази информация не е разследвана. Има явен факт, че има фотография с кюлчета и пачки, че Борисов отговори, че има Мата Хари и знае коя е. Прокуратурата не попита коя е тя и тя ли е занесла кюлчетата и пачките, или са били. Събираме през днешния ден информацията, прокуратурата оттук насетне има два избора – да се изяснява за какво не е направила нищо, или да се задейства ”, сподели Петков.
 
Същевременно той съобщи, че е благополучен от решението на Конституционен съд за това дали министърът на правораздаването има право да желае оставката на основния прокурор.
 
„ Важно е да се знае, че има процедура, с която министърът на правораздаването може да внесе искане към Висш съдебен съвет. Сигурен съм, че министърът на правораздаването ще внесе обстоятелства, доказващи, че има непозволени дейности. Въпросът е дали Висш съдебен съвет ще поеме отговорността, която му е дадена по Конституция и да си свърши работата. Надявам се, че това ще се случи ”, сподели Петков.
 
Той дефинира като „ доста чудноват “ случая с интензивността на Движение за права и свободи по тематиката с капиталовото поданство и т.нар „ златни паспорти “. „ Като министър на стопанската система, когато разбрах, че има такава скица, сложих зам.-министър като отговорник, с цел да следи какво се случва, стартира да работи с Министерството на правораздаването, с цел да се разнищят тези неща “, означи Петков.
 
Той добави, че „ макар че Движение за права и свободи си прави реклама “, ръководещата коалиция и държавното управление първи са внесли проектозакон за унищожаване на схемата „ поданство против вложения “ и той към този момент е минал през комисия.
 
По думите му е „ смешно “ Движение за права и свободи да разяснява тематиката в този момент, в случай, че в продължение на години схемата е работила, а придвижването е било в Народното събрание и е можело да се опита да я спре.
 
Петков разяснява и случая от Битоля и вандализма против българския клуб. „ Провокатори постоянно ще има “, съобщи министър председателят, като уточни, че Министерство на външните работи към този момент е реагирало с нота, а двамата с сътрудника си от РСМ Димитър Ковачевски са осъдили акта на експанзия.
 
 

 
Източници: бТВ, NOVA TV
 
 
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР