Прокуратурата и новият Гешев, който реши да активира дела, за

...
Прокуратурата и новият Гешев, който реши да активира дела, за
Коментари Харесай

Атанас Чобанов: Фирмата с бутика от „Барселонагейт“ е купена от Росица Велкова и продадена на съпругата на личния астролог на Борисов

Прокуратурата и новият Гешев, който реши да задейства каузи, с цел да удари „ лицето Бойко Методиев Борисов “, както самият той го назова, са свършили една сериозна работа по следене на пътя на парите по делото „ Барселонагейт “. Това съобщи пред Атанас Чобанов, основен редактор на проверяващия уебсайт Bird.bg.

Bird.bg и „ Бивол “ разгласиха факсимилета от значими страници по делото „ Барселонагейт “, подадени в Народното събрание. Някои депутати към момента не са получили достъп до това досие.

Атанас Чобанов дефинира като значима новината за сензационното пътешестване на делото от една прокуратура в друга, траяло цели 2 години и 2 месеца. Не по-малко сензационно обаче е и декларираното в прав текст от Прокуратурата:

" Твърди, че Бойко Борисов е обезпечил парите за къщата в Барселона, в която е живяла Борислава Йовчева, с която е имал интимна връзка и дете от нея. Няма условности ".

Чобанов изясни,че това е част от документ, с който Bird.bg разполага в целокупност, който прокурорът по делото е внесъл пред съда, с цел да оправдае оперативно-издирвателни дейности и обиски на човек, доближен до Валентин Златев и Бойко Борисов.

" Това са документи, които идват от тези страници, намиращи се в деловодството на Народното събрание. Всеки народен представител, който има достъп, може да удостовери, че са изцяло достоверни ".

Журналистът означи, че се стига до съответна компания, която е дала парите.

" Става въпрос за компания на Валентин Златев и самопризнания на очевидци, които попадат в протоколи за разпит. Това съкратява доста дистанцията сред тази инвестиция и Борисов. По това дело има и класифицирана информация ".

Продажбата на къщата попада в имотния указател на Барселона, подсети той.

" Отдавна излезе, че е продадена на загуба – желали са да се освободят от актива. Проследима е и ориста на бутика на първокласната марка „ Шервиньо “. Фирмата е купена от доближен на ГЕРБ - Росица Велкова, която беше част от икономическия екип на партията. След това е продадена на брачната половинка на персоналния астролог на Борисов ".

Информацията за Истанбул по делото „ Барселонагейт “ обаче е нова, описа Чобанов.

" Тя се ревизира от Прокуратурата. Изпратено е искане за правна помощ. В него се твърди, че Бейзат Яхя е непосредствен на Борисов, който го води на срещите си с Ердоган. Разследван е за пране на пари, има дело против него. Иска се турските служби да дадат придвижването по сметките на Борислава Йовчева и Бейзат Яхя и парцелите, както и неговите влизания и излизания през граница, с изказванието,че той е изнесъл 300 милиона лв. и е купил парцел на Йовчева в Истанбул ".

Тази информация, съгласно Прокуратурата, е налична в медийното пространство, означи журналистът.

" Те се пробват да валидират нещо, което към този момент съществува като изказвания в медиите. Дали ще излезе заек, не знам, само че е обнадеждаващо, че се стартират такива дейности ".

Чобанов разаказа също, че възнамерява да бъде в Страсбург, когато Гешев би трябвало да бъде изслушван от Мониторинговата група към Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи на Европейския парламент.

" Не знам дали ще видя един раним човек, само че аз ще стартира с въпросите, на които не ми отговори предходния път. Те бяха съществени. Вижда ли Делян Пеевски? Бейзат Яхя е доста непосредствен и до Движение за права и свободи. Отговорът на този въпрос е доста значим. Освен каскет и тиква, в нашето уравнение има и един конституционалист ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР