Прокуратурата и Икономическа полиция са погнали сериозно Красимир Каменов –

...
Прокуратурата и Икономическа полиция са погнали сериозно Красимир Каменов –
Коментари Харесай

Прецедент! Арестуват висаджията Къро, който се крие в ЮАР


Прокуратурата и Икономическа полиция са погнали съществено Красимир Каменов – Къро, който в миналото беше значима част от ВИС-2. Обвиненията против него са за данъчни измами и укриване на приходи.

Разследващите са почнали инспекцията от зеленчуковата му борса в „ Слатина ”. Това е най-голямата борса за зеленчуци в България, а Къро крие огромна част от облагата й.

Проверена е била и една от компаниите му. Това е „ Мобайл ” АД, която държи 12 огромни паркинги в София. Там са били открити голям брой касови апарати, които не са свързани към Национална агенция за приходите.

По документи Каменов няма нищо общо с тези сдружения, само че е обществена загадка, че точно той ги движи и прибира облагите. Проблемът за управляващите обаче е, че Къро не живее в България.

От съвсем 3 години тогавашният висаджия се подвизава в Република Южна Африка. Той е избягал там точно с цел да избегне проблеми с полицията, само че в този момент те още веднъж го застигат.

На 10 март 2020 година гласът на Къро се чува в запис против Васил Божков. Тогава излиза наяве, че върти далавери с хазартния необут, а по това време всеки към Божков изгаряше, тъй като Иван Гешев го беше погнал съществено.

Още на идващия ден Каменов отпътува за ЮАР с еднопосочен билет и от този момент не се е вясвал в България. Въпреки това обаче продължава да върти бизнеса си от разстояние и да нарушава закона.

Интересен факт е, че въпреки да беше част от незаконната формация ВИС-2 и по-късно неведнъж да е имал съмнителни бизнеси, Красимир Каменов – Къро до момента в никакъв случай не е бил задържан. Той не е лежал и една нощ даже зад решетките, което значи, че готвеният сега негов арест ще бъде казус.

Полицейски следствия и акции против Къро обаче е имало и преди. Най-мащабната беше за контрабанда на цигари, идващи от Турция. Дори и тогава обаче името на Каменов по този начин и не съумя да бъде обвързвано задоволително с закононарушението, с цел да се стигне до арест.

Източник: Уикенд
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР