Прокуратурата е внесла обвинителен акт срещу хотелиерската бизнес фамилия на

...
Прокуратурата е внесла обвинителен акт срещу хотелиерската бизнес фамилия на
Коментари Харесай

Ветко и Маринела Арабаджиеви са в престъпна група, синът им Вълчо – не

Прокуратурата е внесла обвинителен акт против хотелиерската бизнес фамилия на Ветко и Маринела Арабаджиеви. Двамата ще дават отговор като участници в незаконна група за данъчни измами, укриване на налози и изпиране на пари. Синът им Вълчо Арабаджиев не е участник в групата и е упрекнат единствено в пране на пари. Според прокуратурата закононарушенията са вършени в интервала 2013-2018 година

" Вълчо (Ветко б.р.) и Маринела Арабаджиеви са упрекнати и в това, че в качеството си на лица, които реализират в действителност дейности и функционалности по ръководството на търговски сдружения, съзнателно склонили представляващи въпросните сдружения (също членове на групата) да заобикалят установяването и заплащането на данъчни отговорности в изключително огромни размери – при воденето на счетоводството да употребяват документи с погрешно наличие, да удостоверяват лъжа в подадени данъчни заявления и да приспадат неследващ се данъчен заем ", написа в известието на проверяващите.

Драмата с Арабаджиеви се точи повече от година. Миналото лято профилираната прокуратура организира акция в част от хотелите им, при която бе задържан синът им Вълчо. Операцията съвсем съответства по време с тази против различен прочут предприемач – алкохолният необут Миню Стайков. Двете семейства се сродиха, откакто синът на Стайков, също обвинен, се ожени за дъщерята на Арабаджиеви. Впоследствие двамата се разведоха.

По време на интервенцията Ветко и Маринела Арабаджиеви не бяха в България. Двамата бяха задържани месеци по-късно в Испания и екстрадирани у нас. В момента и двамата са в ареста. След няколко месеца задържане синът бе освободен против 500 хиляди лева гаранция.

Преди два месеца антикорупционната комисия КПКОНПИ наложи запори върху имущество за 310 млн. лева на Арабаджиеви.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР