Прокуратурата е прекратявала преписки по жалби срещу земеделския производител, заподозрян

...
Прокуратурата е прекратявала преписки по жалби срещу земеделския производител, заподозрян
Коментари Харесай

МВР намекна за прокурорски чадър върху арестувани за убийство на пастир

Прокуратурата е прекратявала преписки по тъжби против земеделския производител, обвинен за жестокото ликвидиране на овчар в софийското село Антон. Младият мъж бе открит неподвижен в неделя вечерта. Дни по-късно – братята Дончо Петров и Красимир Петров. Те са измежду най-големите арендатори на земи.

По думите на брачната половинка на убития той е изискал 50 лева от Дончо Петров, за който работел. Пред бТВ дамата съобщи, че двамата братя били прикривани от кмета на селото. Други поданици на селото също се оплакаха, че са били унизени и заплашвани от двамата братя, само че реакция от институциите не е имало.

В отговор Министерство на вътрешните работи провежда огромна акция в Антон, в която се включиха данъчни и организацията по храните. Междувременно е тествано по какъв начин са регистрирани жалбите против двамата братя.

Според полицейската информация против Красимир Петров през последните две години има общо седем тъжби. Той е осъждан три пъти. Отделно от това има четири регистрации – за кражба на кола, взломна кражба, заличаване на имущество и опиати.

На последните избори земеделецът е викан в полицията поради подозрения за пазаруване на гласове. Той се карал и обиждал чиновниците, обяснявайки им, че нищо не могат да му създадат. Един от служителите на реда подал тъжба, само че прокуратурата не образувала следствие с претекста, че може да заведе гражданско дело. Срещу арендатора има сигнали за скандал в заведение в близко село, по което му е писан сигнален протокол. Жител на Антон се оплакал, че е бил заплашван. Друга тъжба е от гражданин на Копривщица, който твърдял, че земеделецът го преследвал с колата си, принудил го да спре и му блъснал два шамара. Последната тъжба против него още веднъж е за опасност.

Според Министерство на вътрешните работи всеки един от сигналите е регистриран и предаден в прокуратурата. Следвани са указания на държавното обвиняване.

" Министерство на вътрешните работи приема изцяло отговорно опасенията на жителите за реализирана незаконна активност от страна на двамата мъже, прикривана съгласно тях през годините от способените държавни органи. В рамките на стартиралата полицейска интервенция ще бъдат разпитани очевидци, ще се извършат щателни инспекции по разнообразни посоки с оглед определяне на данни за осъществени закононарушения и предприемане на следващи дейности за привличане към наказателна отговорност при съществуване на такива ", написа в известието им.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР