Прокуратурата е получила доклада на ДАНС за 14 от най-големите

...
Прокуратурата е получила доклада на ДАНС за 14 от най-големите
Коментари Харесай

Докладът на ДАНС за 14 сделки на прехода вече е в прокуратурата

Прокуратурата е получила отчета на ДАНС за 14 от най-големите приватизационни покупко-продажби от интервала на прехода. Това това разгласи в Пещера основният прокурор Иван Гешев.

"Като се стартира с "Кремиковци ", получен е отчетът. В момента той е разпределен на съответните наблюдаващи прокурори във Върховната касационна прокуратура, с цел да може да се извърши наказателноправен разбор и да се реши дали са налице учредения за ангажиране на наказателна отговорност. Това е по една линия. Втората линия на инспекция е по направлението "Граждански правосъден контрол " във ВКП. Трябва да е ясно, че за нищожните покупко-продажби няма отминалост. Мисля, че до 2-3 седмици ще оповестим резултата от този наказателноправен разбор ", уточни Гешев.

През февруари обвинител номер едно разпореди на ДАНС осъществяването на цялостна инспекция на целия приватизационен развой и на последващия надзор, реализиран от страната. Проверката би трябвало да обхване всички приватизационни покупко-продажби, осъществяването на заплащания по тях, без значение от типа на платежните средства, както и всички подхванати дейности по реализирането на следприватизационния контрол.

Главният прокурор предложи на всеки да прочете показанията на обвинения Васил Богданов по делото "Боклукгейт ", с цел да се разбере по какъв начин е изработен опит да се унищожи природата ни.

Гешев беше в Пещера във връзка акция против битовата престъпност. Такива акции се организират в още 24 обитаеми места в страната. В Пещера са арестувани 10 души за нелегално владеене на опиати, оръжие и антики.

Главният прокурор предвижда сериозен спад на битовата престъпност до края на годината.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР