Прокуратурата девалвира две важни за опазването на държавността понятия -

...
Прокуратурата девалвира две важни за опазването на държавността понятия -
Коментари Харесай

Радев: Прокуратурата девалвира важни за опазването на държавността понятия

Прокуратурата девалвира две значими за опазването на държавността понятия - " държавна измяна " и нар нарушаване на конституцията като ги използва като сензация. Това съобщи пред медиите президента Румен Радев във връзка питането на държавното обвиняване до Конституционния съд за пояснение на двете понятия и като пояснение за необятната аудитория - публикуваните записи, направени със специфични разследващи средства.

По думите на президента наличието на записите се вижда, че " всички внушения се самоопровергаха ".

Ааките против мен и фамилията ми към този момент получават уродливи измерения и се водят без оглед на средствата, сподели президентът.

По думите му тези практики демонстрират още един път какъв брой остро стои въпросът за промени в конституцията, свързани със правосъдната власт и нейната самостоятелност, тъй като " от независимостта на прокуратурата зависи и по какъв начин ще наподобява държавността в България ".

Преди ден основният прокурор Иван Гешев изиска тълкувание от Конституционния съд дали и при какви условия може да бъде разследван президентът без значение от функционалния му имунитет. Вчера държавното обвиняване разгласи, че има данни за осъществено от президента Румен Радев закононарушение. То не е посочено непосредствено, само че в огласените данни се твърди, че става дума за укриване на документи, свързани със състоялата се предходната година инспекция против Радев за спор на ползи при назначението на Десислава Генчева (впоследствие Радева) на щат във Военновъздушните сили (ВСС) и даването й на жилище.

В невиждано известие до медиите пресслужбата на прокуратурата разпрати във вторник (28 януари) следобяд три аудиозаписа и буквално свалени от тях текстове от подслушвани посредством специфични разследващи средства (СРС) диалози, в един от които твърди, че взе участие президентът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР