Прокуратурата даде извънреден брифинг с подробности за Бойко Борисов, Владислав

...
Прокуратурата даде извънреден брифинг с подробности за Бойко Борисов, Владислав
Коментари Харесай

Прокуратурата проговори за Борисов. Каква е ролята на Кирил Петков

Прокуратурата даде ексклузивен брифинг с детайлности за Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова.

До момента са били разпитани шестима очевидци, оповестиха СГП като първият от тях е бил министър председателят Кирил Петков, с чийто разпит почнало делото против Борисов. Петков разказал пред проверяващия служители на реда за срещата с Лаура Кьовеши и изказвания на Божков, които бил чел в медиите.

Показанията възпроизвеждат тези медийни изказвания на Божков, споделиха от СГП. Самият той не е разпитан.

Ето какво още оповестиха от Софийска градска прокуратура:

" След 10 ч. през днешния ден в СГП бе получен факс, с който Групово дело " Национална полиция " декларират, че са формирани досъдебни производства за изнудване, в които са взели участие или които са били осъществени от длъжностно лице. От изнудването са породени обилни имуществени вреди. Има разпит на очевидец и следващи претърсвания и изземване на движимости.

Същият факс уведомява за вчерашно задържане в период до 24 часа на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова. По-късно са постъпили и материали по делото, докладвани от проверяващия орган.

Докладвани са разпити на 6 очевидци, измежду които е и актуалният министър председател Кирил Петков. Неговият разпит е бил първи.

Петков споделя за обществено оповестена среща на 18 март с Лаура Кьовеши, на която са говорили за обществените изказвания, че Васил Божков е изнудван от Борисов, Горанов и Арнаудова. Твърденията му са единствено на база медийни изявления, без да ги конкретизират. Самият Божков не е разпитван като очевидец по делото.

Следват претърсвания и изземвания, за които са формирани общо 3 протокола.

Днес са осъществени разпити и на други лица, някои от които са свързани с Божков.

Разпитан е чиновник в комерсиалните сдружения на Божков, свидетелстващ, че Божков се е познавал с Борисов и Горанов и се е срещал и с двамата. Свидетелят обаче не е участвал на срещите. Той прибавя, че Божков е разполагал със обилни персонални парични средства, само че не е споделял защо ги е харчил, нито е споделял да е бил изнудвал.

Управител във компания на Божков пък е разпитан и споделя метода, по който Божков е оперирал с финансите. Той споделя, че в никакъв случай не му е възлагано да върви до държавни институции, нито е придружавал Божков във финансовото министерство и Държавната комисия по хазарта.

Друг очевидец споделя, че Божков е идвал единствено с пура в ръце в тези институции, не е идвал с торби, пликове или различен багаж.

Бивш съучастник на Божков споделя пък, че предприемачът се е срещал доста пъти С Борисов и Горанов, само че самият очевидец не е участвал на срещите. Божков постоянно е взимал пликове с пари в себе си преди визитите. Няма информация защо са били тези пари.

Наблюдаващи прокурори са открили, че делото не е докладвано в неговата целокупност. Около 20.30 през днешния ден в СГП са постъпили спомагателни материали, които следва да се преглеждат ".

Очаквайте детайлности

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР