Прожекции на български заглавия на специални цени от 5 лв.

...
Прожекции на български заглавия на специални цени от 5 лв.
Коментари Харесай

Отбелязваме 105-ата годишнина на българското кино - slava.bg

Прожекции на български заглавия на специфични цени от 5 лева - по този начин феновете ще бъдат посрещнати в пет столични киносалона през днешния ден. На 13-и януари се навършват 105 години от прожекция на български филм - „ Българан е галант “, а денят е признат като празник на родното кино, който се празнува от 2005 година насам, предава Монитор.

„ Снимка с Юки “, „ Можеш ли да убиваш “, „ В кръг “, „ Доза благополучие “, „ Да вървиш по вода “, „ Ага “, „ Дворците на народа “, „ Миниатюра за пиано “, „ Да надскочиш ориста “, „ Формулата на Тео “, „ Жертва на пешки “ и „ Ирина “ са част от заглавията, които ще бъдат прожектирани през днешния ден на по-ниски цени в кината „ Одеон “, Euro Cinema, G8 Cinema, Дом на киното и „ Люмиер-Лидл “. Промоцията започва два дни преди Деня на българското кино и ще приключи през днешния ден.

2019 година беше сполучлива и значима за българското кино. Годината стартира с увеличено финансиране за произвеждане на български филми от 1,5 млн. лева

обобщават от Националния кино център. За родното кино институцията задели 14,7 милиона лв. през отминалите 12 месеца. „ Парите не бих споделила, че са малко. Но за интереса, който има към основаване на българско кино, и за потенциала, който нашата промишленост може да има в европейски проект, те са незадоволително “, разяснява шефът на НФЦ Жана Караиванова пред БНР. Тя добави, че финансирането на филм у нас е сравнимо с това в други европейски страни от нашия диаметър. По думите й би трябвало да се работи в посока подкрепяне на по-голям брой планове.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР