Производството във Виетнам пести разходи на Xiaomi и подобрява логистиката(снимка:

...
Коментари Харесай

Xiaomi пести разходи с производство на смартфони във Виетнам


Производството във Виетнам пести разноски на Xiaomi и усъвършенства логистиката
(снимка: CC0 Public Domain)

Китайската компания Xiaomi стартира произвеждане на мобилни устройства във Виетнам, което ще ѝ разреши да усъвършенства успеваемостта на доставките на смарт телефони на пазарите в Югоизточна Азия и да понижи логистичните разноски. П ървата партида смарт телефони с марката на Xiaomi, създадени във Виетнам, към този момент е навлязла на пазара.

Разходите за логистика и доставка на артикули до пазарите в Югоизточна Азия се усилиха заради пандемията от Covid-19. За да позволи тези проблеми, Xiaomi се сплоти с сътрудниците си във Виетнам, с цел да локализира производството, сподели представител на компанията пред Global Times.
още по темата
Според китайските източници, телефоните на Xiaomi с надпис „ Произведено във Виетнам ” ще бъдат доставяни на локалния пазар в Китай, както и в други страни в Югоизточна Азия, в това число Малайзия и Тайланд.

Създаването на индустриални линии във Виетнам или другаде в Югоизточна Азия може да понижи разноските и да усъвършенства успеваемостта на доставките за китайските производители на мобилни телефони, поради капацитета за търсене и релативно евтиния труд в района, разяснява софтуерният анализатор Ма Джихуа.

В същото време той означи, че макар редица преимущества на Виетнам, в това число трудови запаси, местонахождение и други аспекти, опциите на страната за произвеждане на артикули от китайски компании към момента са лимитирани, като се има поради зависимостта ѝ от Китай за доставка на главно съоръжение и елементи.

Според анализатора, Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН) се трансформира в най-големия търговски сътрудник на Китай и по-тясното индустриално съдействие сред тях ще бъде дълготрайна наклонност за доста промишлености, в това число производството на смарт телефони.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР