Производството на айфон може да намалее с 30 на сто,

...
Производството на айфон може да намалее с 30 на сто,
Коментари Харесай

Заради ковид производството на айфони може да намалее с 30 на сто

Производството на айфон може да намалее с 30 на 100, През идния месец производството на смарт телефоните айфон, най-популярния артикул на софтуерната компания „ Епъл “, може да намалее с до 30 на 100, защото един от най-големите китайски фабрики, в който моделите се сглобяват, е обиден от по-стриктните пандемични ограничавания в Китай.

Това заяви Ройтерс, базирайки се на собствен източник, осведомен с въпроса.

Производителят на айфон, „ Фокскон “, е подхванал дейности за увеличение потенциала на друга своя фабрика - в Шънчжън, с цел да компенсира дефицита, добави източникът, отказал да бъде назван, заради поверителността на информацията.

Тайванският колос „ Фокскон “ разгласи, че управлява обстановката и ще координира в допълнение произвеждане с други фабрики, с цел да понижи всяко евентуално отрицателно влияние. Компанията, листната на китайските и тайвански фондови пазари под наименованието „ Хон Хай присижън индъстри “ (Hon Hai Precision Industry Co), загуби 1,4 на 100 в днешната пазарна сесия.

„ Епъл “ не отговори на питане за коментар, показва Ройтерс.

Компанията „ Фокскон “ е най-големият производител на айфони и обезпечава 70 на 100 от доставките им в международен мащаб.

Това съставлява 45 на 100 от приходите на тайванския колос, съгласно анализатори на основаната в Тайпе компания за финансови услуги „ Фубън Рисърч " “ (Fubon Research).

Съгласно строгата китайска политика на „ нулев коронавирус “ районните управляващи би трябвало да работят бързо, с цел да потушат зародили огнища на заболяването, като ограниченията включват пълномащабни локдауни. На фабриките в засегнатите региони постоянно се позволява да продължат да действат, при изискване че работят по система на „ затворен цикъл “ - личният състав живее и работи в самите обекти. Според бизнеса сходни ограничения основават доста усложнения.

На 19 октомври „ Фокскон “ забрани храненето в столовите на завода си в Чжънчжоу и задължи чиновниците да се хранят в общежитията. Производството на завода остана непроменено. Мерките накараха чиновниците да изразят разочарованието си от изискванията на труд посредством обществените медии. Заводът в Чжънчжоу, Централен Китай, обезпечава прехранване на към 200 000 души.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР