Производствената индустрия в Обединеното кралство страда. Наблюдава се най-рязкото свиване

...
Производствената индустрия в Обединеното кралство страда. Наблюдава се най-рязкото свиване
Коментари Харесай

Британските фабрики са изправени пред най-мрачната зима от 70-те години на миналия век

Производствената промишленост в Обединеното кралство страда. Наблюдава се най-рязкото стесняване на производството от блокирането на Covid-19 през май 2020 година

" Компаниите претърпяха внезапен спад при новите поръчки, като търсенето от локални и задгранични клиенти се сви внезапно ", се споделя в отчета на S&P Global и Chartered Institute of Procurement and Supply.

Слабият паунд наподобява не оказва помощ на фабриките да продават повече артикули в чужбина. Друго изследване, оповестено предходната седмица от Института на дипломираните счетоводители в Англия и Уелс, твърди че растежът на износа през настоящото тримесечие " е бил по-слаб " от продажбите на вътрешния пазар.

Търговските бариери, внезапно възходящите цени на силата, идващата криза и широкомащабните стачки донесоха призрака на 70-те години на предишния век, десетилетие, което може би въплъщава упадъка на английското произвеждане, написа Bloomberg.

Прекъсванията в електрозахранването също може да зачестят, като държавното управление се готви за дефицит на сила, даже в случай че включи спешни въглищни централи.

Всяко спиране би представлявало сериозен риск за промишленостите, които зависят от непрекъснати доставки на сила. Изключването на пещи, употребявани за произвеждане на тухли, керемиди и керамика - " може да отнеме до две седмици " съгласно Роб Флело, основен изпълнителен шеф на Британската керамична конфедерация.

Това надалеч не е единственият бранш с сходен проблем. Стъкларските пещи " не могат да бъдат изключени ", разяснява шефът на British Glass Дейв Далтън. " Щетите, които могат да настъпят в границите на няколко часа след спиране на газовата връзка, ще доведат до загуба на пещите ", предизвестява той.

Таванът на цените на силата във Англия е за семействата, а не за бизнеса, тъй че фирмите нямат отбрана от внезапно повишаване на международните цени.

Засега държавното управление споделя, че приоритет е да подсигурява, че " доставките на сила са сигурни ", като представител добави, че министри и чиновници водят непрекъснати диалози с промишлеността.

Въпреки това, новият министър-председател на Обединеното кралство, който би трябвало да бъде разгласен при започване на идната седмица би трябвало да даде пакет за поддръжка, с цел да помогне на хората и бизнеса да оцелеят през зимата при тези цени на силата.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР