Производителят на течния шоколад „Нутела“ потвърди, че е внесъл промени

...
Производителят на течния шоколад „Нутела“ потвърди, че е внесъл промени
Коментари Харесай

"Нутела" мами клиентите си! Вижте какъв шоколад ядем

Производителят на течния шоколад „ Нутела “ удостовери, че е внесъл промени в рецептата си след недоволство от немска потребителска организация.

От Хамбургския център за отбрана на потребителите оповестиха на страницата си във Facebook, че буркан течен шоколад, който се създава от италианската компания за шоколад „ Фереро “, към този момент съдържа 8,7% обезмаслено мляко на прахуляк, а не както до момента 7,5%.

Те са стигнали до този извод след разбор на етикетите на продукта. От немския клон на „ Фереро “ обявиха, че са създали дребна смяна, само че „ качеството… и всички останали характерности на „ Нутела “ остава същите “.

Въпреки това от потребителската организация означават, че към този момент цветът на течния шоколад е по-светъл. „ След като цветът на новата „ Нутела “ е по-светъл, ние работим върху догатката, че обезмасленото мляко на прахуляк е добавено за сметка на какаото “, показват от центъра, допълвайки, че от компанията производител не са задължени да разкриват какъв % е какаото в течния шоколад.

От асоциацията показват още, че захарта в „ Нутела “, която към този момент е почти половината артикул, се е нараснала още и от 55,9% е 56,3%. Наскоро „ Нутела “ стана обект на инспекции от унгарската организация за сигурност на храните, съгласно която продуктът, продаван в Унгария, е не толкоз кремообразен спрямо този от прилежаща Австрия.

От Европейската комисия дадоха обещание през септември, че ще дават на страните членки по един милион $, с цел да се подобрят тестванията за сравняване на другите храни в обособените страни и възможното определяне на разлики сред тях.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР