Производителят на ремдесевир, одобрено лечение за тежко протичащ COVID-19, съобщи,

...
Производителят на ремдесевир, одобрено лечение за тежко протичащ COVID-19, съобщи,
Коментари Харесай

Ново хапче срещу COVID-19 се устремява към пазара

Производителят на ремдесевир, утвърдено лекуване за тежко протичащ COVID-19, заяви, че минава към финалната фаза на клинични изпитвания на таблетна форма на препарата, която защищава от зараза, заяви Ройтерс.

" Гилад " (Gilead Sciences Inc) разкри данни от първото проучване върху хора на своя пробен перорален антивирусен препарат против COVID-19, като сподели, че резултатите при здрави доброволци са разчистили пътя за две огромни изследвания фаза III на лекарството, които са почнали да включват пациенти.

Лекарството, обелдесивир (obeldesivir) и известно преди този момент като GS-5245, е предопределено да защищити от възпроизвеждане в тялото на ковид, причиняващ COVID-19. След като се метаболизира, то работи по същия метод като по-старото интравенозно лекуване на Коронавирус на Gilead Veklury (ремдесивир), което е ориентирано към репликацията на вируса посредством инхибиране на вирусната РНК полимераза.

на короновирусна зараза.

Според производителя за пациентите със общоприет риск новото лекарство може да помогне за по-ранно разрешаване на признаците, сподели пред Ройтерс Ану Осинуси, началник на клиничните проучвания в компанията. " СЗО към момента назовава това световна незабавна обстановка в опазването на здравето... Не виждаме скок, само че числата остават постоянни ", съобщи тя.

Проучването от фаза I, което включваше 70 здрави възрастни, демонстрира, че обелдесивир доближава задоволителни концентрации в кръвта и поддържа приемането му без оглед на храната. Не се рапортуват съществени странични резултати.

" Гилад " развива " Обелдесивир " в две световни изследвания в късен стадий за лекуване на нехоспитализирани пациенти с COVID-19. Едно изпитване включва имунизирани хора с най-малко два рискови фактора за развиване на тежък COVID-19 и неимунизирани пациенти с най-малко един рисков фактор, а второто - пациенти с COVID-19 със общоприет риск от съществено заболяване, без значение от имунизационния им статус.

Режимът на дозиране и за двете изследвания е таблетка два пъти на ден в продължение на пет дни, което би било огромно преимущество пред наличните сега перорални антивирусни медикаменти против COVID-19.

За съпоставяне " Паксловид " (Paxlovid) на " Файзер " изисква банкет от три хапчета два пъти на ден в продължение на пет дни, до момента в който " Лагеврио " (Lagevrio) на " Мерк " - четири капсули, одобрявани два пъти дневно в продължение на пет дни.

Заради взаимоотношение с огромен брой медикаменти пациентите, приемащи " Паксловид " би трябвало краткотрайно да спрат другите си медикаменти или лекарите да се въздържат от предписването му за някои от тях. В клинични изпитвания е потвърдено, че " Лагеврио ", е по-малко ефикасен от " Паксловид ".

Данните на " Гилад " ще бъдат показани на Европейския конгрес по клинична микробиология и инфекциозни заболявания в Копенхаген по-късно през април.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР