Производителят на първата българска суперкола - Sin Cars International, планира

...
Производителят на първата българска суперкола - Sin Cars International, планира
Коментари Харесай

Производителят на първата българска суперкола иска да набере 20 милиона лева от фондовия пазар

Производителят на първата българска суперкола - Sin Cars International, възнамерява да дебютира на фондовия пазар у нас. Целта на компанията е да набере финансиране, с цел да навлезе на пазара с електрически коли, оповестява Bloomberg.

Компанията, която цели да се конкурира с интернационалните водачи, като Porsche, Aston Martin и Maserati счита, че може да набере към 20 милиона лв. при първичното си обществено предложение на акции (IPO) на Българската фондова борса (БФБ).

Базираната в София компания " Елана Трейдинг " ще бъде брокер на IPO-то, излиза наяве още от информацията.

 Българската суперкола на едно от най-големите автомобилни изложби в света
Българската суперкола на едно от най-големите автомобилни изложби в света

Sin R1 550 на русенеца Росен Даскалов се появи на Автосалон Женева 2017

" Нашата цел е да продаваме мултифункционални дребни градски коли, които ще бъдат употребявани за превоз, от таксиметрови компании и за доставки ", разяснява притежателят на Sin Cars Росен Даскалов в изявление пред медията.

" Европейскте градове имат потребност от подобен вид превоз. Централните елементи на обитаемоте места скоро ще бъдат затворени за дизеловите коли ", добавя той.

 В Русе показаха първата серийна BG супер кола (видео)
В Русе показаха първата серийна BG супер кола (видео)

SIN Cars е жестока

Даскалов изяснява, че проектите му включват продажбата на дял от 40% от акциите на компанията, като задачата е с набраните средства да бъде финасирана нова индустриална линия за дребни изцяло електрически коли. Към момента сдружението има база в Русе.

Продажбите на компанията се пресмятат на към 2,3 милиона $ годишно, като тя прави към 50 спортни коли за 12 месеца за клиенти от Съединени американски щати, Южна Америка и Австралия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР