Производителят на опаковки АТЕ пласт вече разполага с нова, по-широка

...
Производителят на опаковки АТЕ пласт вече разполага с нова, по-широка
Коментари Харесай

Производителят на опаковки АТЕ пласт е с нов завод за 20 млн. лв.

Производителят на опаковки " АТЕ слой " към този момент разполага с нова, по-широка постройка, в която ще прави печата на изделията си. Това стана, откакто в Стара Загора в индустриалната зона край града, тъй че да може да разшири бизнеса си. Заради повишаването обаче предстоящата инвестиция за този интервал на процедура се удвои и доближи 20 млн. лева Пълен потенциал новата печатница ще доближи през 2025 година Плавен напредък Новата постройка включва индустриална и складова част и е ситуирана на повърхност от 6.5 дка в Индустриална зона " Загоре ", която е благосъстоятелност на държавната Национална компания индустриални зони (58.45%) и Община Стара Загора (41.55%). Справка в Имотния указател демонстрира, че през последните две години " АТЕ слой " е купила общо 115 дка земя в зоната, последните 42.5 дка от които от общината през август тази година.

В новата база към този момент е преместено печатането на опаковки, което преди се намираше в по-малко помещение в града. Другият цех на компанията в Стара Загора е за полимерни фолиа. Планът е последователно да се усилват темповете на произвеждане в новата постройка с очакване за постигане на оптимален потенциал на машините и пространството през 2025 година

От " Ате слой " ще търсят и нови попълнения, като се чака заетите в печатницата да набъбнат до 80 в края на целия развой. " Около 30 индивида бяха превхърлени от остарялата постройка, а към този момент сме наели и в допълнение към 15-20 нови служащи. Постепенно ще усилваме размера на произвеждане, а не едновременно. Това е натурален развой. Операторите би трябвало да свикнат да работят с новата техника, а и би трябвало да напаснем новите процеси на произвеждане ", разяснява Мария Жекова, съучастник и шеф на фамилната " АТЕ слой ", за " Капитал ".

Първоначалните оценки за инвестицията в плана бяха за към 10 млн. лева с допускане за оскъпяване с към 20% по време на самия градеж. Тези прогнози обаче не се оправдават поради инфлацията. " Проектът нарастна двойно поради повишението на цените, а защото към този момент бяхме почнали работа по разширението, нямаше по какъв начин да спрем. В последна сметка инвестицията е в размер на 20 млн. лева От тях 12 млн. лева са за постройката, която нарастна от 7 млн., или с над 70% от предстоящо, а 8 млн. лева са за нови машини, които също нарастнаха в този интервал ", разяснява Жекова. Пазар Поскъпването на материалите и надлежно на продуктите е една от аргументите за увеличените доходи на компанията, въпреки че растеж има и в размерите. По време на пандемията " АТЕ слой " регистрира покачване от съвсем 50% на приходите и към 20-30% на производството. Тенденцията за напредък продължава и през 2022 година, като компанията доближава 69.2 млн. лева продажби и 1.59 млн. лева облага.
Реклама
Въпреки това от " АТЕ слой " виждат закъснение на пазара на интернационално равнище. " В момента обстановката е като в рецесия. Имаме поръчки, само че не са толкоз доста, както нормално е обикновено за подобен интервал. Големи са вариациите и в цените за суровините. През 2022 година имаше съвсем със 100% повишаване на цените на суровините и в този момент то стартира постепенно да слиза, само че пазарът е надалеч от постоянен ", разяснява Жекова. Тя отбелязва, че потреблението и търсенето в страни като Германия се е забавило фрапантно. " Но и това е натурален развой в пазарите. Те минават през възходи и спадове, търсенето и предлагането в никакъв случай не са непрекъснато на едно и също равнище. Догодина не чакаме да е доста мощна, само че чакаме към този момент да стартира стабилизиране, което ще е добре за нас в бъдеще ", добавя Жекова.
Свързани публикации Старозагорските опаковки на Европа 5 юли 2021, 17:10 " АТЕ слой " усилва потенциала си с инвестиция за 10 млн. лева 11 март 2021, 16:59
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР