Производителят на мед Аурубис България , който от две

...
Производителят на мед  Аурубис България , който от две
Коментари Харесай

Най-голямата компания в България добавя €100 милиона към печалбата си

Производителят на мед " Аурубис България ", който от две години е най-голямата компания в страната с приходи от 6.6 милиарда лв. за 2021 година, ненадейно е повишен облагата си през последната година.

Това излиза наяве от отчет на немската група Aurubis за финансовата 2021-2022 година, представен от " Капитал ". Заводът в Пирдоп е добавил над €100 милиона към резултата си, достигайки полза €232 милиона по интернационалните счетоводни стандарти.

Макар че интервалът и отчитането се разграничават от тези в страната, това дава визия за резултатите, които може да се чакат в българския отчет на сдружението за 2022 година За сравнение - облагата на компанията за периода октомври 2020 година - септември 2021 година беше €132.3 милиона (258 милиона лева), а в България " Аурубис " записва 292 милиона лв. за 2021 година.
 Германската Aurubis е станала жертва на огромна кибер офанзива, сдружението в България също е наранено
Най-голямата компания в България е наранена от огромна хакерска офанзива на европейско равнище

Ударът е избран като посягане против цялата минна промишленост на Стария континент

Звеното за производство на метали от концентрати и на медни продукти, към което принадлежи " Аурубис България ", усилва приходите си с над 15% до €18.8 милиарда за финансовата 2021-2022 година. Продажбите в сегмента се усилват както заради по-високите цени на металите (основно мед, единствено че и други), по този метод и заради увеличените размери.

Оперативната полза преди данъци (EBT), която е един от главните параметри, следени от акционерите, нараства до €390 милиона във връзка с €185 милиона за 2021 година.

Това е резултат от увеличените количества модифициран концентрат, много по-големите приходи от продажба на сярна киселина заради растежа на цените, повишението на металите, както и от много по-силното търсене на медни продукти.

Aurubis регистрира най-хубавата си финансова година досега

Приходите на немската компания нарастват до €18.5 милиарда спрямо €16.3 милиарда през 2021 година. Това е резултат от забележителното повишение на цената на медта, както и на голямото търсене на продукти.

Тези фактори, както и по-високите цени на сярната киселина, са основната причина и за растежа, който регистрира компанията.
 Aurubis купува Metallo за €380 милиона
Собственикът на втората по величина компания у нас купува водач в металната промишленост за €380 милиона

Групата получи позволение от Европейски Съюз за сделката
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР