Производителят на луксозни спортни автомобили Alpine обяви, че след приключването

...
Производителят на луксозни спортни автомобили Alpine обяви, че след приключването
Коментари Харесай

Alpine A110 Pikes Peak потегля към Колорадо

Производителят на първокласни спортни коли Alpine разгласи, че след приключването на тестванията на територията на Европа, единственият по рода си спортен (500 конски сили, 950 килограма) е подготвен за пътешествието си оттатък океана към Пайкс Пийк, Колорадо, за присъединяване в тазгодишното издание на едноименното именито високопланинско съревнование PPIHC (Pikes Peak International Hill Climb) през юни.

" Alpine A110 Pikes Peak е тук ", анонсира Лорен Роси, изпълнителен шеф на марката Alpine, която е част от автомобилната група Renault Group. " Това е кулминационната точка на изкуството на Alpine. Агресивен, рисков и моден, този план още веднъж въплъщава нашите корени, настояще и бъдеще, всичко това в страна от стратегическо значение. Оставаме скромни, само че сме решени да дадем най-хубавото от себе си от другата страна на Атлантика, с цел да напишем нова и незабравима глава в историята на Alpine посредством това превъзходно премеждие към облаците ", добавя Роси.

Високопланинската конкуренция Пайкс Пийк, което е известно като Състезанието към облаците, е едно от най-емблематичните в цялата история на моторните спортове. То се организира от 1916 година насам и към миг е с дължина от съвсем 20 километра (19.93 км), като включва 156 завоя. Стартът на надпреварата е на надморска височина от 2865 метра, а финалът е позициониран на към 1440 метра по-високо.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР