Производители на оранжерийни зеленчуци се надяват на енергийна помощ от

...
Производители на оранжерийни зеленчуци се надяват на енергийна помощ от
Коментари Харесай

Краставиците удрят 8 лева за килограм догодина

Производители на оранжерийни зеленчуци се надяват на енергийна помощ от страната. Те сигнализират и за забележителен скок в цената на продукцията след Нова година.

Веселин Велев отглежда 50 дка оранжерийни зеленчуци. Тази година ще засее семената по-късно от нормалното, с цел да спести разноски.

" Миналата година сяхме семките по това време - декември по средата, в този момент ще сеем януари по средата. Гледаме тази година малко по-назад да изтеглим производството, да имаме по-малко опасности, по-малко средства за отопление, тъй като те са най-голямото перо в оранжерийния бизнес ", сподели Веселин Велев, съобщи Българска национална телевизия.

В оранжерията му единствено за един декар отоплението излиза сред 12 000 и 20 000 лв.. За да се реши казусът, се надява на помощ от страната.

" Както и нашите разноски са доста, и помощта не би трябвало да е една, би трябвало да са няколко помощи. Няколко от тях получихме, в този момент се надяваме да получим и за отопление ", добави той.

Заради всички разноски прогнозите са, че през идната година цените на краставиците и доматите ще се покачат.

" И домата, и краставицата няма да са под 5-6 лева ".

До крайния консуматор цената им ще се увеличи още. Зеленчуците от новата годишна продукция се чака да доближат до 8 лева за кг.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР