Произведените след юли 2022 г. автомобили, продавани в Европейския съюз,

...
Произведените след юли 2022 г. автомобили, продавани в Европейския съюз,
Коментари Харесай

От 2022 г.: Автомобилите ще връщат педала на газта, ако караме с превишена скорост

Произведените след юли 2022 година коли, продавани в Европейския съюз, ще имат нови софтуерни благоприятни условия, с които да предизвестяват водача, в случай че той се движи с превишена скорост.

Европейската комисия взе решение автомобилните производители да бъдат задължени да изберат от четири разновидността на системата. Целта на Европейската комисия е да се понижат пасажерите произшествия и да се увеличи качеството на въздуха (колкото по-висока е скоростта на автомобила, толкоз повече гориво изразходва той).

За моделите, които към този момент са пуснати на пазара и не престават да се продават, новата система ще би трябвало да бъде включена от юли 2024 година

Какво съставлява тя?

Европейската комисия акцентира, че новите механически благоприятни условия никога няма да лимитират опцията на водача да реагира в който и да е миг.

Но в случай че той се движи с превишена скорост, колите ще би трябвало да подхващат една от четирите ограничения:

- Звукова сигнализация;

- Вибрация на волана;

- Вибрация на педала за ускоряване

- Контрол на скоростта.

Първите две не се намесват непосредствено, а единствено предизвестяват — първо посредством сигнализация на таблото, а в случай че водачът не реагира, и къс звуков/вибрационен сигнал.

Другите две благоприятни условия включват " подбутване " на педала на газта, което да накара автомобила да понижи. Шофьорът ще може да пренебрегва предизвестието като натисне педалът по-силно.

Четвъртата опция, която планува автоматизирано и последователно понижение на скоростта на автомобила, водачът още веднъж може да натисне по-силно педала на газта и да продължи ускорението.
 Екологичен потенциал желае 30 км/ч ограничаване в обитаемоте региони
Екологичен потенциал желае 30 км/ч ограничаване в обитаемоте региони

Депутатите приканиха и за нулева приемливост при използването на алкохол
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР