Произнасянето на една от присъдите, очаквани в продължителната съдебна сага

...
Произнасянето на една от присъдите, очаквани в продължителната съдебна сага
Коментари Харесай

Съд в Мианмар отложи произнасянето на присъда срещу Аун Сан Су Чжи

Произнасянето на една от присъдите, предстоящи в продължителната правосъдна сага против някогашната лидерка на Мианмар Аун Сан Су Чжи, бе отсрочено през днешния ден, съобщи Франс прес.

" Трибуналът не постанови решение през днешния ден ", съобщи представителят на хунтата Зау Мин Тун, без да уточни нова дата.

В тази част от правосъдната сага носителката на Нобелова премия за мир е упрекната в Корупция. Прокуратурата твърди, че тя е получила 600 000 $ и над 11 кг злато от някогашният министър, отговарящ за района на Янгон.

Ако бъде приета за отговорна, Аун Сан Су Чжи може да получи до 15 години затвор. 76-годишната някогашна лидерка беше арестувана на 1 февруари предходната година, след боен прелом, поставил завършек на едно десетилетие на преход към народна власт. Срещу нея са предявени голям брой обвинявания, в това число за нарушава на закон за държавната загадка, датиращ от колониалната ера.

Тя към този момент беше наказана на шест години отнемане от независимост за неспазване на рестриктивните мерки, наложени поради коронавирусната пандемия и подбудителство към безредици. Аун Сан Су Чжи излежава първата част от присъдата си под домакински арест, само че мястото се пази в загадка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР