Програмният съвет на Българското национално радио взе решение да не

...
Програмният съвет на Българското национално радио взе решение да не
Коментари Харесай

Ето какво казаха от СЕМ за спряното интервю на Волгин с Митрофанова

Програмният съвет на Българското национално радио взе решение да не бъде излъчено изявлението с съветския дипломат в България Н.Пр. Елеонора Митрофанова в предаването " Политически НЕкоректно " поради неспазване с журналистическите стандарти. По този мотив ръководителят на Съвет за електронни медии Соня Момчилова съобщи пред БНР:

" Не съм осведомена в елементи и не си разрешавам да показвам извънредно мнение. Надявам се да ми бъде предоставено изявлението. Няма по какъв начин да изразя безапелационна позиция, преди да познавам детайлите на това решение и предпоставките за него ".  

" В случая, както сподели генералният шеф на БНР, се касае за запазване на стандарти – позволявам, че това е по този начин, уповавам се, че това е по този начин. Бих желала в тази ситуация да допускам, че Вие не съответствате и не сте спазили въпросните параметри, на които БНР и информацията, която позволява в ефира си, би следвало да подхожда. Допускам също обаче, че евентуално е зачестила тази страховита, злокобна диагноза на автоцензура, която АЕЖ сложи преди време с едно свое проучване – че всеки 3-4 публицист самодекларира автоцензура в работата си ", разяснява Момчилова.

" Да се придържат към цивилизационните и цивилизовани правила на държание, като подсигуряват спазването на правилата на плурализъм и равнопоставен достъп до информация на публицистите. Използването на сходен поучителен и голословно изострен звук от политически лица и представители на политически обединения, както и желанието им да дефинират типа на въпросите и тематиките на публицистите, са печално известни практики от предишното, което за жалост добре помним. Всеки опит за възпрепятстване на медиите в осъществяване на публичната им задача е посягане върху свободата на словото ".

За нея не е изненада държанието на Делян Пеевски в тази ситуация, добави Соня Момчилова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР