Програмната реч на австрийския канцлер Карл Нехамер за развитието на

...
Програмната реч на австрийския канцлер Карл Нехамер за развитието на
Коментари Харесай

Напрежение във властта в Австрия заради забраната на двигателите с вътрешно горене

Програмната тирада на австрийския канцлер Карл Нехамер за развиването на Австрия до 2030 година провокира реакция от страна на съдружния сътрудник – Партията на Зелените – от която стана ясно нощес, че държавното управление не е на едно мнение по въпроса със възбраната на моторите с вътрешно горене, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Снощи Зелените се изрекоха ясно по тематиката. В изказване за медиите министърката на околната среда Леоноре Гевеслер съобщи, че задържането по идеологически аргументи на моторите с вътрешно горене плюс „ малко технология “ няма да избави климата.

 

Думите на Гевеслер са във връзка речта на канцлера „ Австрия 2030 “, който в петък съобщи, че не желае да омаловажава провокациите на климатичната рецесия, само че застава ясно против „ апокалипсиса на гибелта “ - подобен, какъвто постоянно бива обрисуван. „ И аз се изричам против прогонването на моторите с вътрешно горене “, съобщи Нехамер, за който Австрия е в действителност страната на колите, защото в автомобилостроенето работят към 80 000 души. Забраната на колите и на месото не са излаз от климатичната рецесия, акцентира канцлерът. 
 
В отговор на тези изказвания Гевеслер съобщи нощес, че битката с климатичната рецесия изисква „ увереност и храброст “. В известие, публикувано до медиите, Гевеслер зае ясна позиция по този въпрос – една от главните тематики на Зелените. „ Няма да бъдем отклонени от пътя си “, декларира министърката, задачата е „ климатично благополучие “. Зелените ще се погрижат „ тази страна да е положително място за живот и след 10 години. Отнасяме се съществено към климатичната рецесия и загрижеността на хората в Австрия. Това би трябвало да направи и канцлерът “.

 

След изказванията на Гевеслер отношение по тематиката взе министърката по европейските въпроси Каролине Етщтадлер от ръководещата Австрийска национална партия: „ Климатичните промени слагат Европа и целия свят пред огромни провокации. Затова влагаме мъдро и целеустремено в проучвания и нововъведения “, съобщи министърката в документално известие.

 

„ Важно е да сме отворени към всички технологии, с цел да е допустимо в конкуренцията за най-хубави хрумвания да бъде реализирано най-хубавото решение. Първосигналното налагане на забрани от страна на политиците постоянно пречат на намирането на най-хубавото решение. Да се укорява канцлерът, че е идеологически стимулиран и да се затварят очи за новите технологии не води към задачата “, е отговорът на Едщадлер.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР