Програмата за младежки иновации на WWF България поставя началото на

...
Програмата за младежки иновации на WWF България поставя началото на
Коментари Харесай

Panda Labs на WWF с фокус върху бъдещето на храната

Програмата за юношески нововъведения на WWF България слага началото на своя втори учебен срок – „ Бъдещето на храната “. В него природозащитници, ментори и десетки младежи от цялата страна един до друг ще търсят разновидности за стабилно и екологично произвеждане и доставяне с храна. към този момент е отворена, като крайният период за регистрация е 28.03.2021 година

Panda Labs e световна иновационна платформа за решение на някои от най-неотложните проблеми в международен мащаб в съдействие с авторитетни сътрудници от сферата на бизнеса, научните среди и неправителствения бранш. В България тя се организира с помощта на поддръжката на, както и на новия общоприет спонсор и съидейник - – като част от устойчивата CSR политика на компанията под мотото „ Действията носят смяната “.

Основните герои в програмата са младежи на възраст сред 15 и 25 години с афинитет към науката, технологиите, нововъведенията и/или предприемачеството. Те вземат участие в хакатон и работят в тимове сред 3 и 5 души, като търсят решения на световни екологични и обществени провокации. Младежите са насочвани от лектори от науката и бизнес средите, както и от доброволци-фасилитатори, и употребяват методологията „ дизайн мислене “, която предизвиква генерирането на ексцентрични и различни решения.

Отборите-победители, предложили най-впечатляващите хрумвания, получават опцията да се включат в мастърклас в границите на седмица и да учат и работят в най-съвременни лабораторни условия дружно с експерти от разнообразни сфери на науката, както и с представители на потвърдено сполучливи започващи компании. Основни критерии за установяване на спечелилите са: екипната работа, оригиналността на концепцията и доколко тя може да се приложи в действителни условия.

завърши преди броени дни. Двадесет тима, формирани от 88 амбициозни и изобретателни младежи, потърсиха решение на казуса с отпадъците. Те работиха в продължение на два дни и половина съвсем без отмора, с цел да завършат своите оферти. Огромната конкуренция затрудни експертното жури, което след съществени полемики открои истинската концепция за отопление посредством еко-капсули от кафе, както и основаването на две мобилни приложения, стимулиращи преработването на боклуци.

Третият учебен срок на тематика „ Бъдещето на подвижността “ ще бъде разгласен в края на април. Най-добрите хрумвания от всички семестри ще получат в началото финансиране в размер на 10 000 лева за основаване на първообраз на продукта или услугата, дело на младежите, както и за учредяване на старт-ъп.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР