Програмата на лятното кино продължава на 21 август, петък, с

...
Програмата на лятното кино продължава на 21 август, петък, с
Коментари Харесай

Летните вечери със златните филми на българското кино продължават

Програмата на лятното кино продължава на 21 август, петък, с още един от класическите български филми - „ Сиромашко лято " /1973 г./. Негов режисьор е Милен Николов, сюжетът е на Братя Мормареви. В функциите се изявяват едни от най-хубавите български артисти: Георги Парцалев, Татяна Лолова, Ицхак Финци, Леда Тасева и други. Композитор на музиката е известният ни съгражданин Борис Карадимчев.

Методи Рашков /Георги Парцалев/ се пенсионира. Започва покорно да извършва всички задания, сложени от снахата и сина му и последователно ролята му в живота се свежда до функционалностите на една стопанка. За да резервира достолепието си пред другари и познати, той се оплита в неистини и това го слага в конфузни и смешни обстановки. Всичко последователно се натрупва и гърмежът е неминуем. Поводът на експлоадирането му е малък, само че с значими последствия. Рашков напуща дома си и стартира „ нехаен живот ". Твърде скоро безделието му омръзва, стартира да се усеща уединен и никому непотребен. Той се завръща вкъщи си, където радостно го посреща фамилията, само че в повишен състав - родило се е второ внуче.



В събота, 22 август, ценителите на седмото изкуство в Ямбол ще гледат един от най-обичаните български филми „ Комбина " /1982 г./ на режисьора Никола Рударов с Иван Иванов и Ваня Щерева в основните функции. Музиката е композирана от нашия съгражданин Митко Щерев.
Филмът е първият български престъпен екшън от актуален вид. Модерният тип на героите, жаргонните разговори, морската конюнктура, ръкопашните битки, стрелбите, преследванията с коли, забъркани опиати (невиждано до тогава в български филм) са все предпоставки за големия зрителски интерес към „ Комбина ". С ролята си във кино лентата Иван Иванов дефинитивно затвърждава облика си на звезда и секссимвол на българското кино в тези години, а изборът на останалите артисти е удачно селекциониран. След огромния триумф разумно се мисли и за продължение, само че това съответствува с процеса за атентата против папата, където се стартира така наречен „ българска диря " и е преценено, че не би било удачно в тематиката за опиатите да се намесва името на България.

Началният час и на двете прожекции в обновеното Лятно кино в Градски парк - Ямбол е от 21:00 часа, със свободен вход за феновете.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР