Програмата на Китай за разработване на ваксина срещу новия коронавирус

...
Програмата на Китай за разработване на ваксина срещу новия коронавирус
Коментари Харесай

Коронавирус: Китай до края на годината ще произвежда 610 млн. дози ваксина годишно

Програмата на Китай за създаване на ваксин а против новия ковид (COVID-19) е във " водеща позиция " и Пекин чака годишният индустриален потенциал да доближи над 600 млн. дози до края на годината, оповестиха управляващите, представени от " Франс прес ".

Китай е оптимист във връзка с създаването на своята ваксина против ковид, откакто учените по целия свят се надпреварват да спрат смъртоносния патоген, който провокира световен безпорядък и умъртви съвсем 1 млн. души.

Здравните управляващи споделиха по време на конференция, че Китай чака да може да създава 610 млн. дози ваксини годишно до края на тази година и минимум 1 милиарда дози годишно през идната година.

Понастоящем 11 китайски ваксини към този момент са на стадий клинични тествания, като четири са във Фаза III, които " напредват безпроблемно ", сподели Ву Юанбън от Министерството на науката и технологиите.
 Учени: Данните за съветската ваксина против COVID-19 са с непълноти, повторяемост като копи-пейст
Учени: Данните за съветската ваксина против COVID-19 са с непълноти, повторяемост като копи-пейст

" Nature " разгласява отворено писмо...

" Понастоящем работата по проучване и създаване на ваксина против COVID-19 на Китай като цяло е във водеща позиция ", акцентира Ву и добави: " Видяхме, че сигурността на имунизациите е добра и не е имало съществени нежелани реакции . "

Стотици хиляди значими служащи в пристанищата, лечебните заведения и други региони с висок риск към този момент са получили пробна ваксина от юли, оповестиха управляващите, като настояват, че програмата е получила поддръжката и на Световната здравна организация (СЗО).

" Безопасността на имунизацията за незабавна приложимост е изцяло удостоверена , само че нейната резултатност не е изцяло удостоверена ", означи чиновник от Националната здравна комисия.

" Досега не е имало нито една сериозна нежелана реакция от всички участници в програмата за незабавна имунизация против COVID-19 ", добави той и настоя, че крайната ваксина ще бъде " налична за необятната общност ".
 До април 2021 година ще има ваксина против COVID-19 за всеки американец
До април 2021 година ще има ваксина против COVID-19 за всеки американец

Обещание от Доналд Тръмп

В момента в Китай се създават общо 59 ваксини съгласно Ву.

Китайският президент Си Цзинпин по-рано увери, че китайските ваксини ще бъдат превърнати в " международно публично богатство ".

Две ваксини, създадени от China National Biotec Group, дъщерно сдружение на Sinopharm, са тествани върху над 35 000 души по време на три етапи в Близкия изток.

Sinovac - различен водещ производител на ваксини - също организира тествания в трета фаза в страни от Южна Америка и Югоизточна Азия, добави Ву.

Ваксина, създадена взаимно от CanSino Biologics и китайската войска, е утвърдена за тествания в трета фаза в страни от Европа и Азия.

Русия се похвали, че е основала първата в света утвърдена ваксина против ковид " Спутник V ", макар че към момента е в развой на клинични тествания.
 Руски академик в Съединени американски щати: Ваксината
Руски академик в Съединени американски щати: Ваксината " Спутник V " е изпитана единствено върху 76 души

За съпоставяне - единствено при втората фаза AstraZeneca тества върху 1000 души...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР