Програмата “Green Key(“Зелен ключ) представлява еко – етикет, като неин

...
Програмата “Green Key(“Зелен ключ) представлява еко – етикет, като неин
Коментари Харесай

Какво е Зелен ключ

Програмата “Green Key ”( “Зелен ключ ”) съставлява еко – етикет, като неин представител за България е Българско Движение “Син байрак ”.

Тя към момента навлиза страхливо в страната ни, като съществува единствено един хотел, който е под неин документ. Това е “Интерконтинентал ”, СофияТой описа, че по план „ Европейският туризъм става зелен ", реализиран в шест страни, „ Зелен ключ “ е определен за сертифицираща стратегия за стабилно ръководство. В момента Движението работи с още 11 места за настаняване у нас. Георгиев изрази вяра, че те сполучливо ще приключат акредитацията си и страната ни ще се гордее с още 11 „ Зелени ключа “.
-->
Въпреки опитите за разпространение на програмата, ползата на туристическия бизнес към устойчиви практики на ръководство е в действителност стеснен, добави Георгиев. По думите му в това отношение родният бизнес внезапно се отличава от този в прилежащите ни страни Гърция и Турция, както и в Хърватия и Словения, където осъзнават, с изключение на екологичните и икономическите, по този начин и чисто маркетинговите изгоди от притежанието на екоетикета. „ Зелен ключ “ е водещият международен стандарт за туристически и развлекателни заведения, който се присъжда на хотели и хостели, дребни места за настаняване, къмпинги, заведения за хранене, конферентни центрове, увеселителни паркове и атракции, отговарящи на набор от екологични условия, напомни Георгиев. И посочи, че приемането на екоетикета потвърждава пред туристите отговорността на бизнеса към околната среда и обществото.

Фондацията за екологично обучение, чийто представител за България е Българско придвижване „ Син байрак “, е дълготраен сътрудник на ЮНЕСКО по одобряването на образованието за стабилно развиване, напомни Георгиев. Той посочи, че международната организация започва самодейност, наречена „ Партньорство за зелено обучение “, която възнамерява до 2030 година 50 % от всички учебни заведения във всяка страна да преминат акредитация за стабилно ръководство. Програмата на Движението „ Екоучилища “ е желана методология за реализиране на тази концепция и би било хубаво, в случай че виновните институции за образованието у нас стартират да работят повече образователни заведения да реализират стандарта „ Екоучилище “, сподели Георгиев. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР