Проговори обаче соченият за извършител Георги Николаев - през чат

...
Проговори обаче соченият за извършител Георги Николаев - през чат
Коментари Харесай

България в потрес след случая с нарязаното момиче: Гняв сред обществото, прокуратурата ускорява разследването

Проговори обаче посоченият за причинител Георги Николаев - през чат в обществените мрежи. А полицията през днешния ден задържа различен мъж по сигнал за опасност на близка на жертвата на бруталната експанзия.

 

Последствията от действието в началото са окачествени като междинна, а по-късно - като лека телесна щета, а Георги Николаев е на независимост и работи като защита в известно заведение в Стара Загора.

 

На фона на бурното публично отвращение от случая и възприятието за чудовищна липса на правораздаване - и през днешния ден пред Българска национална телевизия отхвърлиха да приказват лекарите, които са обработили контузиите на момичето. А окръжният арбитър по делото Татяна Гьонева, която на процедура оставя без мярка обвинения Георги Николаев, през днешния ден не отговори на телефонните ни позвънявания. От прокуратурата оповестиха, че основават екип от наблюдаващи прокурори за ускорение на следствието.

 

Полицията в Стара Загора удостовери достоверността на скандалния чат, който изтече в обществените мрежи. В него другарка на обвинения Георги Николаев Господинов го пита по какъв начин може да направи такова нещо:

 

- Как не те е позор?
Да го направиш това
Страшно нещо е доста
Не съм го очаквала от тебе!

- Абе, не приказва нелепости, нито едно доказателство няма, просто показанията на една наркоманка. Влюбена и ревнува и тва е.

От някогашна негова колежка, която се опасява да застане пред камера стана ясно, че Георги и нарязаната жена са били сътрудници в старозагорски клуб:

 

" Тя е била барманка, той си е бил охранител. Обаче доколкото знам те са имали връзка от 2-3 години. Те са дружно от 2-3 години. "

Днес в полицията в Стара Загора жена на 40 години е подала тъжба, че е получила закани в обществените мрежи във връзка със скандалния случай. Задържан е 26-годишен мъж като съпричастен към заканите. По информация на Българска национална телевизия, става дума за непосредствен на обвинения Георги Николаев. Заплахата гласи:

 

" Внимавай какво пишеш за Георги напред обратно, с цел да не видиш едно бяло БМВ да кара след теб скоро. "

Георги Николаев  не е открит в дома му.

 

А от районната прокуратура в Стара Загора оповестиха, че форсират дейностите по следствието за 18-годишното обезобразено момиче. Констатирано е, че се касае за случай, който разкрива фактическа и правна трудност и висока степен на социална заплаха на действието.

 

Създава се екип от наблюдаващи прокурори и
ще се изготви спомагателна съдебномедицинска експертиза с присъединяване на три движимости лица – лекари от разнообразни области на медицината. Целта е да има изводи в най-кратък период.

 

Казусът провокира остра публично неодобрение и от обстоятелството, че здравна експертиза от междинна се трансформира в следствие на лека телесна щета. Според Симеон Ананиев от Асоциацията на движимостите лица, с цел да се направи справедлива експертиза е нужна доста работа:

 

" Не желая да пазя никого, само че се преекспонират нещата и то със задна дата, т.е. не е направено преди време нужното, по тази причина би трябвало да се види досъдебното досие, кой е лекаря, по какъв начин е призната, в какво положение, сама ли е пристигнала, това всичко го има. Назначаването на такава правосъдна експертиза със съответните комплекси, ще даде отговор на всички въпроси, доста е значимо въпросите да бъдат заложени вярно - време, какъв е типа на повредата, отразило ли се е на психологичното здраве. "

Защо при подобен абсурден случай не е изискана подробна тройна експертиза още от началото не е ясно, когато става дума за интервенции с 400 шева. Още по-голямо неразбиране в обществото буди и освобождението на обвинения Георги Николаев единствено след 72 часа. Окръжният арбитър по наказателно дело против 26-годишния Георги е Татяна Гьонева Коева. Въпреки многократните опити да се свържем с нея, не успяхме да я открием.

 

Във Facebook профила си правосъдният министър Атанас Славов прикани за самостоятелните проверяващи органи да проведат цялостно, обективно и задълбочено следствие на събитията, като се употребява целият инструментариум на закона, с цел да защитят почтената жертва и публичния интерес.

 

В публична позиция, изпратена до медиите, от ПП-ДБ споделят, че като политици дължат на хората в България законодателство, което да обезпечава правдивост.

 

Пълна поддръжка за потърпевшото момиче даде и кметът на на Стара Загора Живко Тодоров:

 

" Крайно време е като общество да се противопоставим на насилието и експанзията, които ни заобикалят. Призовавам всички старозагорци в понеделник в 18:00 ч. да изразим своята позиция! "

А в поддръжка на потърпевшото момиче и против дейностите на институциите в обществените мрежи се провежда митинг и пред Народното събрание в понеделник в София.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР