Прогнозната цена на природния газ за ноември е 278,83 лева

...
Прогнозната цена на природния газ за ноември е 278,83 лева
Коментари Харесай

Прогнозната цена на газа у нас за ноември е 278,83 лева за мегаватчас

Прогнозната цена на природния газ за ноември е 278,83 лв. за мегаватчас (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС) или 142,56 евро за мегаватчас (EUR/MWh), изчислена по фиксинга на Българска народна банка. Това оповестиха от " Булгаргаз ". Цената е формирана на база планирани стойности на ценообразуващите съставни елементи към днешна дата, оповестява от Българска телеграфна агенция.

КЕВР утвърди цена на природния газ за септември от 353,21 лв. за мегаватчас през ноември са в подобен размер от 205 евро за мегаватчас, показват от публичния снабдител. Окончателно предложение за одобряване на цена на природния газ за ноември ще бъде подадено в КЕВР на 1 ноември, отчитайки котировките на ценообразуващите съставни елементи към 31 октомври, се прецизира в известието.

На 9 септември " Булгаргаз " внесе в Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) заявление за одобряване на цена за октомври от 247,96 лв. за мегаватчас или 126,78 евро за мегаватчас, изчислена по фиксинга на Българска народна банка (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС). Тази цена е близо 30 % по-ниска по отношение на тази за сегашния месец септември. Окончателно предложение за одобряване на цена на природния газ за октомври ще бъде подадено в КЕВР на 1 октомври, отчитайки котировките на ценообразуващите съставни елементи към 30 септември.

КЕВР утвърди цена на природния газ за септември от 353,21 лв. за мегаватчас, без цени за достъп, транспорт, данък и Данък добавена стойност. На тази цена " Булгаргаз " продава природен газ на крайните доставчици на природен газ и на лица, на които е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР