Прогнозната цена на газа за ноември е с 45% по-нискаОколо

...
Прогнозната цена на газа за ноември е с 45% по-нискаОколо
Коментари Харесай

Деница Златева: Цената на газа от 1 ноември ще бъде около 130 лева

Прогнозната цена на газа за ноември е с 45% по-ниска

" Около 130 лева се чака да бъде цената, която ние ще подадем на 1 ноември ", сподели за " Още от деня " по  Деница Златева, изпълнителен шеф на " Булгаргаз ".

Спрямо високата септемврийска цена от 353 лева понижението е 64%. Такава цена значи голяма поддръжка за бизнеса.

" Булгаргаз " предлага с 45% по-евтино синьо гориво през ноември, не се чака повишаване на парното и тока

Златева напомни, че на съвещание на щаба на 22 август бизнесът е апелирал цената на газа да бъде под 250 лева, месец по-късно " Булгаргаз " е внесъл цена 233 лева за м. октомври, след което са стартирали търгове за доставка за м. ноември, за м. декември, следва годишният търг за 2023 година

" Стартирахме и стратегическия търг за газови доставки - 10-годишния. На първия търг за м. ноември се явиха 13 компании, 10 подадоха предложения и на база на тези предложения ние получихме извънредно положителни ценови отстъпки - сред 38 и 50% ", акцентира изпълнителният шеф на " Булгаргаз ".

Поясни, че в случай че сме продължавали да купуваме със общоприетите отстъпки от предходния интервал сред 1 и 6 евро, цената от 1 ноември би била 202 лева, т.е. с 42% по-висока от тази, която внасят в този момент.

" Фактът, че разнообразни компании - и европейски, и американски - участваха на този търг, подадоха извънредно конкуриращи се между тях предложения и този нов метод докара до това, че единствено за два месеца цената падна с 64%, а за м. ноември ние ще внесем към 130 лева обновена цена, демонстрира, че тактиката на новото управление на " Булгаргаз " е на прав път ", съобщи Деница Златева.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР