Прогнозната рамка на бюджета на Община Стара Загора за 2019

...
Прогнозната рамка на бюджета на Община Стара Загора за 2019
Коментари Харесай

Ето с какъв бюджет ще разполага Община Стара Загора през 2019 година

Прогнозната рамка на бюджета на Община Стара Загора за 2019 година е 115 882 114 лв., което е с 11 млн. лева повече спрямо миналата година. Данъци и такси няма да се подвигат.

Не се чака нарастване на приходите от налог коли поради въведената еконорма. Това стана ясно по време публично разискване, в което взе участие кметът Живко Тодоров, общински съветници и жители.

Кметът посочи, че в Стара Загора локалните налози и такси са едни от най-ниските в страната и не са променяни от 2012 година. По думите му събираемостта на приходите от налози и такси е оптимална и една от най-високите в страната. Използват се оптимално дейно и европейските фондове, с цел да се прибавят външни средства към бюджета.

Най-много средства - над 52 млн. лева в Бюджет 2019, се плануват за "Образование ", като близо 4 млн. лева от тях са за дофинансиране на държавно делегирани действия. Средствата за държавно делегираните действия са увеличени с над 8 млн. лева, в размер на 68, 3 млн. лева, като 11 % от тях са за обществените домове, акцентира основният финансист Цанка Ганева.

Близо 8 млн. лева са заложени в общинската хазна за 2019 година за обезпечаване на чистотата, а 3, 1 млн. лева ще отидат за ръководство на дейностите по отпадъците.

За осветяване на улици и площади в бюджета за тази година се плануват 1, 8 млн. лева, за създаване, ремонт и поддръжка на уличната мрежа - 3, 5 млн. лева, а за озеленяване ще отидат 1,5 млн. лева

В разходната част на бюджета са заложени предпочитани планове, по някои от които към този момент се работи, разясни кметът Тодоров

. По-важните акценти в капиталовата стратегия на общината са разширението на парк "Артилерийски " на планирана стойност 3,9 млн. лева, осъществяване на общ ремонт на залата в регионална администрация на стойност 2, 7 млн. лева, преустройството на постройката, дарена от Мария Жекова в Културен център за надарени деца на стойност 905 000 лева

Oбщинските съветници ще гласоподават бюджета на сесия в края на месеца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР