Прогнозите за бъдещето на биткойн след хаоса от колапса на

...
Прогнозите за бъдещето на биткойн след хаоса от колапса на
Коментари Харесай

Скок до $30 000 или срив до $5000? Биткойн рулетката се завърта

Прогнозите за бъдещето на биткойн след хаоса от колапса на FTX варират от такива за нови шеметни върхове през 2023 година до продължаващо поглъщане до дълбините от 5000 $. Доминиращата в света криптовалута се колебаеше межди 15 и 17 хиляди $ през последните две седмици, откакто пострада от банкрута на известната борса през ноември.

Въпросът, който би трябвало да си зададем в този момент, е: Има ли останали продавачи на този пазар? Според мен – не, не са останали толкоз доста “, разяснява пред Reuters Джейкъб Сансбъри, съосновател на компанията за услуги за вложители на дребно Pluto.

Той има вяра, че множеството криптоминьори с несъразмерен ливъридж, които нормално са огромни притежатели на биткойн, в този момент са разпродали, с цел да изплатят задължения, взети в обичайни валути, с цел да финансират своето съоръжение и интервенции.

Всъщност, скорошното усмиряване на биткойн може да се дължи на обстоятелството, че има по-малко монети за продажба: сумата, държана на тържищата за търговия, възлиза на 1.97 милиона $, демонстрират данните на Coinglass. Това е внезапен спад от 2.33 милиона $ при започване на годината.

Голямо разпродаване към този момент е осъществено. През ноември бе записана 7-дневна загуба от 10.16 милиарда $ в биткойн вложения, защото вложителите бяха принудени да излязат от дълготрайни позиции. Според Glassnode това е четвъртата най-голяма загуба в историята по този индикатор.

Криптовалутата към този момент падна с повече от 60% през 2022 година и упованията са да осъществя първата си годишна загуба от 2018 година насам.

Много вложители слагат своите биткойни в офлайн „ хладилно вместилище “, демонстрират данните във веригата. Според Боб Рас, съосновател на борсата за цифрови активи Sologenic, това би трябвало намаляване най-вече до към 16 000 $.

„ Като се изключат още изненади на пазара, мъчно е да си представим, че биткойн ще падне доста “, счита той.

Рас има вяра, че в случай че не беше огромният срив на криптоиграчите FTX, Celsius и Terra тази година, цената на биткойн в този момент щеше да бъде към 25 000 $.

Това обаче е крипто и може да се чакат още изненади, с редица евентуални тласъци за нови разпродажби на хоризонта.
Приказката за мечката
Първата евентуална заплаха е рискът повече биткойн „ миньори “ да бъдат принудени да продадат притежанията си, с цел да останат на повърхността, защото добивът става все по-скъп.

Копачите като група стартират да стават нерентабилни под 20 000 $, тъй че сме под (тази) точка “, означи Бен Макмилън, основен капиталов шеф в IDX Digital Assets.

Индикаторът за запас на CrytpoQuant, който наблюдава количеството биткойни, държани в портфейлите на миньорите, е понижен с към 7722 биткойна от ноември.

Пазарните играчи също по този начин показаха опасенията по отношение на Grayscale Bitcoin Trust, най-големият биткойн фонд в света с активи от 10.9 милиарда $. Компанията майка Digital Currency Group, която има Genesis Trading, дължи 575 млн. $ на отдела за криптозаеми на Genesis, заяви изпълнителният шеф на DCG на акционерите на 22 ноември.

Отстъпката на Grayscale Bitcoin Trust по отношение на чистата стойност на активите му е най-ниската за всички времена (48%), а акциите не са се търгували с награда от март 2021 година, демонстрират данните на Coinglass.

DCG предишния месец съобщи, че проблемите в кредитния бизнес на Genesis не са оказали въздействие върху компанията и дъщерните ѝ сдружения, до момента в който Grayscale твърди, че работата тече по нормалния си ред и главните й активи не са наранени.

Макмилан не изключва опцията Grayscale също да изпадне във финансови проблеми. Според него основен знак за 2023 година ще е дали цената на биткойн ще успее да се задържи към линията от 15 000 $.

Трябва да се имат поради и ходовете на Федералния запас. Централната банка на Съединени американски щати ще организира последното си съвещание за годината в сряда и е изцяло допустимо да нанеде нов удар върху апетита за риск и вероятностите на биткойн, означават анализатори.

Сценариите за скок на биткойн до 30 000 $ или срив до 5000 $ през 2023 година бяха обрисувани от VanEck и Standard Chartered. Според Еди Топфик, началник на техническия разбор в ADM Investor Services, криптовалутата може да срещне компликации в превъзмогването на равнището от 17 490 $, а всяко дълготрайно рали евентуално ще бъде предизвикателство.

Всеки път, когато забележим рали, това е една стъпка нагоре и по-късно две или три стъпки надолу “, сподели той.

Ветле Лунде, анализатор в Arcane Research, позволява по-светло бъдеще пред дълготрайните залози след разтърсванията през ноември. Въпреки това несигурността остава. Той разяснява, че обстановки като сегашната – на търговия без ясна посока – постоянно биват последвани от незаинтересованост и необозрими догатки.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинбиткойн цена прогноза биткойн миньори криптозима криптовалути ПоследниНай-четениКрипто 32 Скок до $30 000 или срив до $5000? Биткойн
рулетката се завърта Хай-тек 136 Китай се пробва да надвие Съединени американски щати с мощен подтик за локалните чипове Бюрокрация 528 Политическа партия и Демократична България оферират още промени в Имотния указател Личности 2864 Мъск към този момент не е най-богатият човек в света Компании 10412 Skoda обмисля евакуиране от най-големия авто пазар в света Пазар на труда 6268 Търсенето на труд нараства, само че работната мощ е мощно лимитирана Личности 6214 Планинарят, който трансформира спестяванията си в бизнес за милиони Личности 2864 Мъск към този момент не е най-богатият човек в света Всички новиниОще от КриптоВиж всичкиОснователят на банкрутиралата FTX е задържан на БахамитеОснователят на криптопирамидата terraUSD се укрива в СърбияКак криптодобивът служ

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР