profit.bgснимка: ТуитърСамо в периода от късния следобед на петъчния ден

...
profit.bgснимка: ТуитърСамо в периода от късния следобед на петъчния ден
Коментари Харесай

Джеф Безос загуби 8 млрд. долара

profit.bg

фотография: Туитър

Само в интервала от късния следобяд на петъчния ден до вторник към 20 часа Джеф Безос загуби 8 милиарда $, написа Forbes.

Сумата, като се изключи че е внушителна, съставлява съвкупната стойност на два от най-скъпите тимове по американски футбол – Ню Инглънд Пейтриътс и Ню Йорк Джайънтс.

Но за Безос, чието положение се прави оценка сега на 181 милиарда $, това съставлява просто двудневен спад от 4.4%.

От 18 март, когато списание Forbes разгласи най-богатите хора в света за 2020 година, акциите на учредената от Безос компания Amazon са добавили 69% към цената си.

Това се дължи на обстоятелството, че поради пандемията от ковид хората в Съединени американски щати, както и тези в съвсем всички краища на света, останаха вкъщи и усилиха онлайн покупките си.

Пазарната капитализация на Amazon доближи 1.5 трилиона $, а положението на Безос се усили с 68 милиарда $ единствено за четири месеца.

Така че спад от 8 милиарда $ надали е предизвикал главоболие на Безос.

Той обаче не е единственият милиардер, чието благосъстояние регистрира сериозен растеж по време на пандемията.

Главният изпълнителен шеф на Tesla и SpaceX Илон Мъск съумя да се изкачи от 31-о място в класацията на най-богатите хора през март на актуалната си 9-а позиция.

Богатството на Мъск се повиши от 24.6 милиарда $ на 69.1 милиарда $, като това се дължи на растежа от 320% в акциите на Tesla за този интервал.

„ Наистина не може да ме интересува по-малко това сега ", сподели Мъск пред Forbes при започване на юли, разяснявайки положението си.

Това са просто цифри – те се покачват и намаляват, а това, което в действителност има значение, са любовта на хората и основаването на велики артикули, сподели още той.

Друг огромен печелиш в последните месеци е Мукеш Амбани. Най-богатият индиец съумя да притегли милиарди вложения за своята компания Reliance Jio, измежду които инвестиции от Фейсбук и Гугъл, както и от държавния капиталов фонд на Саудитска Арабия.

Днес Амбани към този момент има 71.4 милиарда $, което е два пъти повече по отношение на благосъстоянието му през март.

Най-богатият човек в Индия и в Азия през днешния ден се подрежда на влиятелното седмо място в подреждането.

Бившият основен изпълнителен шеф на Microsoft Стив Балмър също се завърна в топ 10, откакто акциите на компанията прибавиха 47% за последните четири месеца. Днес Балмър има 72 милиарда $. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР