profit.bgОбединените арабски емирства могат да се похвалят с най-влиятелния паспорт

...
profit.bgОбединените арабски емирства могат да се похвалят с най-влиятелния паспорт
Коментари Харесай

Жителите на коя държава са притежатели на най-влиятелния паспорт?

profit.bg

Обединените арабски емирства могат да се похвалят с най-влиятелния паспорт в света сега, съгласно Passport Index.

Индексът в действително време подрежда силата на паспортите на 193-те държави-членки на Организация на обединените нации и шест други страни въз основа на броя на страните, които притежателят на документа може да посети или без виза, или като получи такава при идването си, показва T+L.

Според Passport Index, персоналните документи на жителите на Обединените арабски емирства понастоящем им дават право да посещават общо 167 страни, като в 113 страни процедурата е безвизова, а в 54 страни получават виза при идването си.

ОАЕ изпревариха Сингапур и Германия в класацията, като паспортите от двете страни разрешават на притежателите им достъп до 166 страни без авансово издадена виза.

Паспортите от Сингапур разрешават влизането в 127 страни без визи и достъп до 39 с виза при идване, до момента в който немските паспорти разрешават влизането в 126 страни без визи и достъп до 40 с виза при идване.

Важно е да се означи, че класацията непрестанно се трансформира въз основа на дипломатическите връзки по света. Съществуват и други ранглисти, които оферират разнообразни резултати.

Например, Henley Passport Index подрежда Япония на върха на ранглистата на страните с най-влиятелни паспорти в света. Той класира 199 разнообразни паспорта въз основа на техния достъп до 227 дестинации, употребявайки данни от International Air Transport Authority и обществено налични източници.

В Henley Passport Index ОАЕ е на 21-во място с достъп до 161 страни. Японският паспорт обезпечава на притежателя си достъп до 190 страни.

Данните от Passport Index се основават на проучвания, извършени от публично налични източници и публична информация от държавни организации.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР