Профилът й в Инстаграм набра голяма популярност.Диаманти, милиони и живот

...
Профилът й в Инстаграм набра голяма популярност.Диаманти, милиони и живот
Коментари Харесай

Да откажеш живот като на принцеса: 8-годишно момиче смени диамантена корона с метла

Профилът й в Инстаграм набра огромна известност.
Диаманти, милиони и живот на принцеса. Бъдещето на 8-годишната Деванши Сангви, дъщерята на доста богат индийски търговец на диаманти. Момиченцето обаче се отказало от охолствата и се отдало на спартански живот. Без да мисли за $61 млн. завещание. Облечена в груба бяла дреха, ходеща боса.

Миналата седмица Деванши, по-голямата от двете дъщери на Данеш и Ами Сангви, станала монахиня. Тя е последвала една от най-старите религии в света джайнизъм, която е зародила в преди повече от 2500 години, оповестява Би Би Си.

Церемонията по посвещаването ѝ в аскетичния живот е била в сряда в град Сурат, Гуджарат. Там Деванши е положила така наречен дикша – клетви за отказване от богатствата на светския живот. Тя е била придружавана от родителите си, които са пристигнали на мястото на събитието ден по-рано.

Преди церемонията момичето е било облечено във фина копринена дреха и е носило на главата си корона с диаманти. След това обаче застанала паралелно до останалите монахини – в бяло сари, боса, с обръсната глава и метла в ръката.

Сега Деванши живее в Упашрая – манастир, населяват от джайнистки монаси и монахини.

 

 
View this post on Instagram
 

Учените, които учат другите религии по света, изясняват, че броят на хората, които се отхвърлят от материалния свят, нараства с бързи темпове през последните години. Случаите, включващи деца на възрастта на Деванши, обаче са необикновени.

След като бъдат отдадени, монахините стопират да се обръщат към роднините си като към членове на фамилията, скубят личните си коси, в никакъв случай не се къпят, постоянно вървят боси и се хранят единствено с това, което получават като лепта. Далеч от живота на принцеса.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР