Професорът по онтология и теория на познанието д-р Михаел ЛАЙТМАН

...
Професорът по онтология и теория на познанието д-р Михаел ЛАЙТМАН
Коментари Харесай

Бедните ще разберат, че се нуждаят от способностите на богатите, а богатите ще разберат, че трябва да служат на бедните

Професорът по онтология и доктрина на познанието доктор Михаел ЛАЙТМАН за мечтаното бъдеще и опцията да се изпълваме не с дребни удоволствия от притежаването на пари, почести и власт, а с висша светлина. Можем, когато сме дружно и вярно свързани един с различен.

Богат – беден

Икономическата бездна сред другите пластове на популацията не е оригиналност. Обаче през последното десетилетие съществено се задълбочи. И това възходящо неравноправие породи друго, не по-малко закономерно събитие – ненавист към богатите. Доскоро изпитвахме почитание към финансовата върхушка, без значение дали са сполучливи бизнесмени или наследници на огромни благосъстояния. Те се показваха в новините, за тях пишеха публикации и книги. Но през днешния ден отношението към тях фрапантно се промени. Започнаха да ги ненавиждат поради благосъстоянието им, поради пренебрежението им към стоящите по-ниско на обществената стълбица. До такава степен, че започнаха да ги възприемат като врагове на човечеството. И все по-често, като знак на откъсването на богатите от народа, си спомняме известния израз от времето на Френската гражданска война, приписван на кралица Мария Антоанета: „ Ако народът няма самун, дано да яде пасти “. В предишното тази неприязън докара до основаването на революционна обстановка. Очаква ли ни гражданска война през днешния ден?

Двигател на желанията

На първо място обществото би трябвало да се преглежда през призмата на развиването на неговия нарцисизъм, на желанието за приемане на удоволствие, което е нашата природа. Това предпочитание непрестанно пораства и се усилва в най-различни форми и направления. И вследствие на това следим смяна на егоистичните стадии. Някога хората се радвали да попаднат в иго, тъй като това осигурявало храна и заслон, не са мечтали за повече. По-късно робите се борили с стремежи в миналото хомот, искайки да станат свободни хора. Човекът към този момент не е можел да остане в плен. Желанието за удоволствие в него повишено и трансформирало реда на целите. Свободата станала по-желана и индивидът бил склонен да понесе компликациите и несгодите на живота, като самичък си обезпечава заслон и храна. Но свободата не била крайната точка от развиването на егоизма. Защото индивидът се нуждаел от работа, с цел да се нахрани. И още веднъж го поробили, само че не като плебей, а като служащ, който има избрани свободи. Така че, нараствайки количествено и качествено, нашият нарцисизъм ни подтиква да променяме живота си.

Революционна невъзможност

Някога благосъстоянието и благородството са били на огромна респект. Обикновените хора са били щастливи да угаждат на богатите, с цел да получат остатъците от храната им. Самата непосредственост до „ огромен човек “ към този момент се възприемала като голяма чест. Но с времето раболепието в народа избледняло и хората почнали да си задават въпроси: „ Защо не можем да заемем същото състояние? Защо те имат, а ние нямаме? “ А това е напълно покрай гражданска война. И бедните почнали да ограбват богатите, като постоянно ги убивали и се опитвали да заемат местата им. В последна сметка, това провокирало големи проблеми. Всяка гражданска война в последна сметка „ се изяжда “, издигайки напълно не тези, които се стремят към висши идеали. Вместо тях идват напълно разнообразни хора, които обират плодовете на революцията. Така се случи и във Франция, и в Испания, и в Русия, и в доста други страни. По друго време и в друга степен цялото човечество е минало през този развой.

Преврат на върховете

Какъв е източникът на ненавист към богатите? Като предписание, в обществото постоянно има избрани кръгове, които желаят да извършат гражданска война и водят настроенията на ненавист. И като предписание, те самите също са богати. Само полезностите са преобърнати за тях: благосъстоянието ги е откъснало от хората, само че те желаят да споделят с хората, да създадат нещо за страната и сънародниците си. Оказва се, че революциите се управляват от интелигентни и не небогати хора, доближени до царя или различен държател. Точно те увличат след себе си националните маси. Техният нарцисизъм спрял да се задоволява с придобиването на благосъстояния, власт и почести. Те желали да открият нов ред – да обуздаят човешките пориви, да открият по-справедливо систематизиране на ресурсите, с цел да не умират хора от апетит, с цел да имат опция да се приобщят към културата и изкуството, да придобият избрана икономическа самостоятелност и така нататък Така от гражданска война до гражданска война, човечеството се движи напред по пътя на своето развиване.

Тихата гражданска война

Дали революцията е единствения метод за развиване? Сигурен съм, че не е. Нашето развиване може да стане по доста по-мек метод. Но с цел да се е случи, е належащо просвещение на хората – и на богатите, и на бедните. Необходимо е хората бъдат подготвени на правилата и формите на обединяване сред тях. Понеже, непредпазливо, живеем в тясно взаимосвързано общество и би трябвало ясно да си представим какви би трябвало да бъдат връзките сред нас, с цел да стане животът ни удобен за всички. Достатъчно е най-малко дребна част от обществото, към 10% да стартират да построяват тези връзки на процедура. И тогава този здрав метод към живота ще се съобщи на всички, в това число на „ куфарите с пари “. Така ще се реализира революцията, още по-кардинална, само че безкръвна, „ тиха “ и надеждна, в съпоставяне със силовите способи. Тя ще има триумф там, където всички радикални опити в последна сметка са завършвали без позитивен резултат. Защото главният мотор на тази гражданска война няма да бъде сляпата ненавист на бедните към богатите, която води единствено до принуждение и опустошения. А стремежът към висока цел е сполучлив и безвреден живот за всички. Живот без войни и принуждение, в благополучие и наслада, която се реализира единствено с вярно обединяване на хората посред им.

Тогава хората с очите си ще видят, че могат сами да се пазят от житейските исблъсъци, като построяват взаимно всевъзможни системи за взаимопомощ и поддръжка. Ще изчезне безизходността, лъжливата безучастност на обречените, която в действителност заплашва с голям гърмеж.

„ Из основи ” не е нашият способ

Използването на интегралната методика ще докара до това, че разривът сред богатите и бедните ще се свие, ще стане допустим и няма да наподобява нетърпим за никого. Ще изчезнат познатите на доста от нас чувства, че богатите ни ограбват. В рамките на новите взаимоотношения, без никакви негативни тласъци, богатите сами ще бъдат подготвени да споделят доста повече, в сравнение с можем да си представим през днешния ден. Техният принос към обществото ще бъде голям. Става въпрос за сполучливите хора, които в новите условия ще могат вярно да се интегрират в обществото, като се грижат освен за своето благоденствие, само че и за ползите на слабите пластове от популацията. И последователно бедните ще схванат, че се нуждаят от уменията и качествата на богатите, а богатите ще схванат, че би трябвало да служат на бедните. В резултат на това и двете елементи на обществото ще бъдат пропити с единение и обич, ще се появи безспорна убеденост в утрешния ден. Освен това новите взаимоотношения ще донесат на всички пластове на обществото нова „ облага “, ново изпълване. В вярната връзка хората ще разкрият Висшата мощ, живота на степента „ Човек “ (Адам – сходен на Твореца). Те ще почувстват, че откриват нов свят, над живота и гибелта, над бедността и благосъстоянието. И това ще извърши индивида вместо предходните наслади. Няма да го топлят парите, банковите сметки и „ фабрики, вестници, параходи “. Защото всичко това дава единствено преходно, непрекъснато угасващо удоволствие. Тук индивидът ще стартира да получава непосредствено изпълване.

Висшата светлина

Това напълване кабалистите назовават висша светлина. Интегралната методика за обединяване разрешава да се изпълваме не с дребни удоволствия от притежаването на пари, почести и власт, а с висша светлина. Това не може да бъде сменено с нищо. В съпоставяне с него, всичко останало е сурогат. От нас се изисква единствено да бъдем вярно свързани един с различен. Тогава дружно ще създадем единна система, чиито свойства са сходни на свойствата на висшата светлина. И ще го почувстваме в себе си. По този метод нашето единение е единствено изискване, при което получаваме постоянно, напълно изпълване и посредством него разкриваме живот на по-високо ходило. Тогава ще спре омразата на бедните към богатите и на богатите към бедните. Заедно те ще работи за богатството на единното, изцяло общество.

Източник:
Снимка: youtube.com - Михаел Лайтман - България

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР