Професорът от Бъркли Киара Бриджис по време на изслушване в

...
Професорът от Бъркли Киара Бриджис по време на изслушване в
Коментари Харесай

Разгорещен дебат в Сената на САЩ за правото на мъжете на аборт

Професорът от Бъркли Киара Бриджис по време на чуване в Сената по отношение на правото на аборт упрекна американския сенатор Джош Хоули от Мисури, че е трансфоб, тъй като сенаторът сподели, че мъжете не могат да забременеят.

Спорът стартира по време на чуване в правосъдната комисия на Сената във вторник, когато републиканецът от Мисури попита професора какво има поради под: „ хора с потенциал за бременност “. Бриджис изясни, че до момента в който има доста дами, които могат да забременеят, и такива, които не могат, има и „ транс мъже, които са способни да забременеят, както и не-бинарни хора, които могат да забременеят “.

Това накара Хоули да попита дали абортът – главният въпрос, който се разисква по време на чуването – съгласно нея в действителност е „ въпрос за правата на дамите “. Тя отговори, че казусът визира както дамите, по този начин и други групи. След това Хоули попита какво съгласно нея в действителност е същността на правото на аборт.

„ Искам да призная, че вашата линия на разпит е трансфобска. Подстрекава транс хората към принуждение, като не ги разпознава “, отговори Бриджис.

Отговорът й явно изненада сенатора, който сподели: „ Уау. Искате да кажете, че подбуждам хората към насилието, като запитвам дали дамите са хората, които могат да забременеят? “

След къс диалог, в който професорът по право настоя, че „ да се правиш, че не знаеш “, че съществуват транссексуални хора, е рисково, тя попита сенатора: 

„ Значи вярвате, че мъжете не могат да забременеят? “ Хоули отговори, че не има вяра, че могат.

„ Тогава вие отричате съществуването на транс хора. Благодаря ви “, сподели Бриджис.

Въпросът за правото на аборт още веднъж стана предмет на разгорещени диспути в Съединени американски щати, откакто Върховният съд анулира забележителното решение от 1973 година „ Роу против Уейд “ преди месец. По този метод отстрани федералната отбрана на абортите и наложи отговорността за легализирането, възбраната или ограничението на процедурата назад на всеки един щат.
Източник: obektivno.bg



 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР