Професионалните гримьори правят грим доста по-бързо и по-добре. Всяко момиче би

...
Професионалните гримьори правят грим доста по-бързо и по-добре.
Всяко момиче би
Коментари Харесай

10 трика в гримьорството, които ще променят живота ти

Професионалните гримьори вършат грим много по-бързо и по-добре.
Всяко момиче би дала всичко, с цел да научи какви трикове те употребяват.
Ако сте едно от тях – прочетете материала! Тук се събрани всички секрети на гримьорите! Вашият грим ще се трансформира от рутина в обред на наслаждение!

1. Слагай руж…на клепачите 

Ако би трябвало бързо да освежиш лицето си с минимално количество средства, тази загадка е за теб! Когато имаш на разположение единствено серпантина и руж, това е всичко, от което се нуждаеш! Слагайки си руж в розово или прасковено на бузите, не забравяй да докоснеш клепачите и областите под веждите с четка – това незабавно ще направи очите ти отворени и отпочинали. Нямаш потребност от сенки!

2. Винаги омекотявай молива със запалка 

Този бърз лайфхак от професионалните гримьори ще ти е от изгода, без значение какъв черен молив използваш. Нека запалката остане в козметичната ти чанта вечно! Преди да гримираш очите си, постави молива за няколко секунди над открития пламък – по-късно моливът ще стане още по-мек и ще можеш да го разтъркаш красиво. Profit!

3. Гъба + масло

Ако имаш суха кожа, тогава потреблението на тонално средство може да бъде проблем. За да забравиш за това, не използвай четки, а купи си гъба. Преди приложимост не я мокри с вода, а със особено масло за лицето. Кокосът също е подобаващ за тази цел. “Мазната ” гъба ще ти помогне да си сложиш съвършено тоналното средство даже на суха кожа.

4. Поставете коректор на крилата на носа и носа 

Когато маскираш синините под очите с коректор, не забравяй за другите две проблематични области – там, където свършват крилата на носа, и там, където е по-близо до ъглите на очите. Кожата на тези места постоянно е друга по цвят и дребният трик ще ти разреши да направиш грима си по-добър. Между другото, всички професионални гримьори го вършат.

5. Лак за коса вместо восък за вежди 

За да наподобяват веждите сресани и съвършени, не е належащо да купуваш специфичен гел или восък. Просто вземи четка, с която ще разресваш космите. Напръскай я с лак за коса и бързо среши веждите, до момента в който продуктът не е пресъхнал.

6. Имай два тонални продукта 

Веднъж бе споделено в блога на известната Лиза Елдридж, която е изобретателен шеф по грим на марката Lancome. Въпросът е да се употребяват две тонални средства за съвършен грим, безусловно същия колорит.

Трябва да имате гъст звук, който се ползва единствено за проблематични области – да вземем за пример към устата (кожата в тази област постоянно изисква корекция) или в региона на зачервяване. А втората тонална основа, лек флуид или серум, е за останалата част от лицето, където не се изисква сериозна промяна. Тази загадка ще разреши на кожата ви да наподобява допустимо най-естествено!

7. Направете бързо овлажняващото червило матово 

Матовите червила са на мода, само че, уви, даже и най-висококачествените изсушават кожата на устните… Има решение, което е доста по-просто и по-приятно. Използвай нормалното си овлажняващо червило, като сложиш руж върху него! С пухкава четка. Пудрата не е подобаваща за тази цел, тя единствено ще „ изяде “ цвета, само че ружът ще наподобява съвършено – пробвай!

8. Използвай нормалната “поничка ” за коса, с цел да почистиш четката! 

Брилянтна загадка. Ако правиш разноцветен грим, не е належащо всякога да сменяш четките. За бързо разчистване на четката от сухи артикули, е нужна обикновена… „ поничка “ за коса! Да, тази, с която правиш кок. Тя коства единствено 2 лева, а работи безотказно. Просто плъзни четката – даже откакто си употребила тъмни сенки, със същата четка може да изполваш и светли сенки. Уау!

9. Слънцезащитен крем вместо основа за грим 

Не е належащо да си купуваш база (това е основа за грим), в случай че имаш слънцезащитен крем за лице. След ваканцията евентуално е останал! Той постоянно съдържа титанов диоксид (не се притеснявай, той е безопасен минерал), който придава на кожата лек, едвам видим и здрав искра. Възможно е по-късно даже да не искаш да си слагаш тонален крем, а единствено пудра.

10. Бежов молив е основата за всичко 

Основа за сенки или средство за фиксиране на червилото – няма потребност да купуваш нещо в допълнение, просто си вземи един бледо-бежов молив в козметичната си чанта. Мек. По-добре, в случай че е за устни. Можеш да гримираш клепачите с него, преди да си сложиш сенки – мазната основа на молива няма да им разреши да се разсипват. Използвай същия молив като база за устни – червилото няма да се разтича.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР