Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника в гр. Бургас ще

...
Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника в гр. Бургас ще
Коментари Харесай

Ученици от Бургас с първо участие на финалите на Shell Eco-marathon Европа


Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника в гр. Бургас ще има своите първи представители на финалите на надпреварата за енергийна успеваемост в превоза Shell Eco-marathon Европа. Отборът получи тази опция след сполучливо показване на предварителния кръг Shell Eco-marathon Challenger event в Турция през 2018 година Талантливите възпитаници ще се състезават в категорията „ Прототипи “, задвижвани с електрическа батерия, през юли в Лондон, Англия.

Mehano Team стартира работа върху автомобила си незабавно след Shell Eco-marathon Challenger event. Учениците залагат на напълно нова идея за дизайн на автомобила с по-компактни размери. Благодарение на безчетковия мотор и олекотяването на колата с 20 кг упованията на тима са да изминат 150 км с 1 кВтч сила. Автомобилът е оборудван и с екран, който демонстрира параметри като скорост и обиколки. Всички възпитаници в тима са със компетентност „ Промишлена електроника “.

„ Shell Eco-marathon е неповторимо съревнование, предизвикващо учениците да генерират хрумвания за енергийно ефикасен превоз и да основат собствен личен автомобил с близки до нулата излъчвания. С горделивост следя тяхното развиване през последната една година работейки върху този автомобил. Радвам се, че това лято и ние ще имаме достойнството да представляваме България на интернационалната сцена за основаване на новаторски решения за подвижност “, означи Красимир Кънчев, началник на тима.

„ За мен е същинско наслаждение да поздравявам нови български участници на Shell Eco-marathon. Призовавам възпитаници и студенти от цяла България да се включат в общата задача за създаване на образован превоз, ефикасен и подобряващ качеството на въздуха, и да станат част от това само по рода си съревнование за младежи от целия свят – Shell Eco-marathon. “, показа Камелия Славейкова, изпълнителен шеф на Shell България.

За повече информация за българските тимове в Shell Eco-marathon посететеhttp://www.shell.bg/aboutshell/shell-ecomarathon.html. За да научите повече за Shell Eco-marathon Европа посететеhttp://www.shell.com/energy-and-innovation/shell-ecomarathon.html или следвайте обществените канали във Фейсбук и Twitter. За повече информация по отношение на фестивала „ Изгради бъдещето “ посететеwww.shell.co.uk/makethefuture.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР