Проф. Станчев каза, че са имали надежда, че войната ще

...
Проф. Станчев каза, че са имали надежда, че войната ще
Коментари Харесай

Проф. Михаил Станчев: Хората в Харков вече не се страхуват, сега мислим как да се върнем

Проф. Станчев сподели, че са имали вяра, че войната ще продължи няколко дни, какъвто е бил казусът в Грузия, само че в последна сметка е послушал околните си и се е върнал в България.

 

Сподели, че година по-късно студентите му от Харков в този момент са разпръснати в 27 страни по света.

 

По думите му откакто са срещнали сериозен отпор от украинските сили, Русия е подхванала друга тактичност - удари по инфраструктурата на Украйна с ракетни офанзиви.

На ден в Харков се връщат по 2000-3000 души. Преди войната популацията му е 1 800 000 души, сега там живеят 1 200 000 души, макар ежедневните удари, сподели проф. Станчев.

 

Хората към този момент не се опасяват, в този момент мислим по какъв начин да се върнем. Всичко работи, само че е доста скъпо.

 

Путин повтори през вчерашния ден известните тези на Русия, че са жертви, че се пазят и са мобилизирани, с цел да оцелее Русия. Байдън сподели, че няма за цел да атакува Русия и няма да дадат Украйна да бъде победена, добави проф. Станчев.

 

По думите му днешната среща на Байдън с водачите на страните от формата " Букурещ-9 " предпоставя смяна на архитектурата на сигурността в Европа.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР