Проф. Радулов обясни пред Нова телевизия при какви условия НСО

...
Проф. Радулов обясни пред Нова телевизия при какви условия НСО
Коментари Харесай

Проф. Радулов за случая ”Грозев”: Години наред службите ни са работили проформа по руската агентура у нас

Проф. Радулов изясни пред Нова телевизия при какви условия НСО може да охранява Христо Грозев: „ Има чисто дипломатически ходове, които се употребяват в сходни обстановки като с журналиста Христо Грозев. Българската страна е задължена да пази жителите си. Друг е въпросът до какъв брой специфичните ни служби са способни да го създадат. Тук опцията е доста лимитирана – може да се прибере в посолството и по-късно да бъде върнат в страната. Но той не желае това “.

По думите му полицейска защита се дава, в случай че има съответна опасност. „ Така е и по света. Тук по-скоро е сигнал към почитатели на режима на Путин, че могат да се разправят с него “, сподели той.

Проф. Радулов изясни, че даже и когато става дума за политици, от НСО се организира прелиминарен разбор на опасността и по-късно се дефинира какво ще се предприеме.

„ Ако беше у нас, би имало опция НСО да го охранява. Зад граница няма по какъв начин това да се случи “, сподели специалистът.

Относно настояването на американски конгресмен основният ни прокурор Иван Гешев да бъде глобен от Съединени американски щати, тъй като подценява глобите против български жители по закона „ Магнитски “, Радулов изясни, че може това да е намек, че ограниченията ще продължат и ще има още глобени.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР