Проф. Николай Вълканов получава орден “Стара планина първа степен. Указът,

...
Проф. Николай Вълканов получава орден “Стара планина първа степен. Указът,
Коментари Харесай

Николай Вълканов награден с орден “Стара планина”

Проф. Николай Вълканов получава медал “Стара планина ” първа степен. Указът, публикуван на 21 ноември, е оповестен в “Държавен вестник ”. Подписан е от президента Румен Радев и премиера Гълъб Донев.

Вълканов е ръководител на Българската минно-геоложка камара, зам.-председател на КРИБ, ръководител на съвета на шефовете на “Минстрой холдинг ”.

Индустриалецът е почетен с оценката по предложение на служебния кабинет на Гълъб Донев до президента Румен Радев.

 

Проф. д.т.н. инж. Николай Вълканов е български фабрикант, държавник и вложител.

От 2013 година той е професор от Международната научна академия (МАНЕБ), Санкт Петербург, Русия и е почетен професор на Минно-геоложки университет „ Свети Иван Рилски ”, гр. София. Той има магистърска степен по специалността „ Минно маркшайдерство ” на Минно-Геоложки Университет „ Св. Иван Рилски ”, град София.

В началото на своята кариера, от 1986 година до 1991 година, проф. Вълканов заема длъжността шеф на Научно-изследователския софтуерен институт по минно строителство.

От 1991 година професионалния му живот се свързва с „ Минстрой Холдинг ” АД, където понастоящем е Председател на Съвета на Директорите. От 2002 година е Председател на Надзорния съвет на „ Горубсо Златоград ” АД, а от 2012 година – Председател на Надзорния съвет и на „ Горубсо Мадан ” АД.

Николай Вълканов е носителят на наградата „ Мистър Икономика ” за 2012 година

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР