Проф. Николай СлатинскиДадоха ми редица обяснения колко мъдро е решението

...
Проф. Николай СлатинскиДадоха ми редица обяснения колко мъдро е решението
Коментари Харесай

Защо позволихме на нечовешкото същество Лавров да лети над България?

Проф. Николай Слатински

Дадоха ми редица пояснения какъв брой умно е решението на държавното управление да разреши на едно нечовешко несъщество да прелети несмущаемо през въздушното ни пространство като над Задунайска губерния, по какъв начин сме спазили всички правила, правила, разпореждания и инструкции на Европейска комисия, Европейски Съюз, Екологичен потенциал, съдебна експертиза, ОССЕ, НАТО, Организация на обединените нации и така нататък

Аз обаче не преставам да мисля, че това решение е неточност. Че то е доста неприятно обръщение към Украйна и балтийските страни.

Изобщо, съгласно мен, българското въздушно пространство не е единственият вид на това несъщество да стигне закъдето се е отправило. И по тази причина нахалното му предпочитание да лети тъкмо над страната ни е чиста проба провокация и тестване на нашето общество.

Така и не разбрах България делегирала ли е суверенното си право да взема решение и позволява кой да прелита над нея на Европейска комисия или може би пък на НАТО?
Не съм склонен да се взема подобоно решение и след това да няма разговор с обществото, да не се дават претекстовете и да не се указват процедурите, по които то е взето.
Оставам с усещането, че решението е взето прекомерно елементарно и доста леко, бързо и непрозрачно, а едвам след това стартират да се търсят оправдания и обосновки:

- Европейска комисия по този начин била казала;
- доста значимо било Русия да участва, тъй като без нея не можело да се избере ръководител на ОССЕ (? - а какво към момента прави тази страна бандитка, тази rogue state, това государство-изгой в ОССЕ?);
- несъществото било щяло да се срещне с Блинкен;
- било всекидневно, рутинно решение и нищо характерно нямало в него и така нататък

Докато не се прояснят нещата - по какъв начин е взето това решение, по чие министерско предложение, с какви претекстове и по кое време тъкмо това е станало - за мен редица въпроси ще остават неразбираеми, а аз ще оставам с едноличното си и никого неангажиращо мнение, че това решението е неточност. Нещо повече, че то е неверно.

Продължение на тематиката от фейсбук профила на професора от през днешния ден:

Бях уверен и оставам уверен, че настояването на несъществото бе провокация във връзка с България и тест за реакциите на обществото ни. Защото несъществото може да стигне там, закъдето неуместно се е запътило и без да извива ръцете на суверенното българско държавно управление и да го слага в комфортна за логаритмуване поза, изпращаща доста неприятен сигнал към Украйна и прибалтийските страни.
Смятам все по този начин, че на първо време решението бе взето, а след това се донесе вода от доста кладенци, които да обосноват какъв брой рационално и разумно е то.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР